07 Kasım 2017 09:42 | Son Güncelleme: 07 Kasım 2017 09:53

Anadolu Efes küçülmeye gidiyor

Türk basketbolunun en köklü ve prestijli kulüplerinden biri olan Anadolu Efes küçülmeye gidiyor.

Türk basketbolunda en önemli figürü Anadolu Efes, ekonomi politikasında değişime gidiyor. Her sezon daha da az bütçeyle yola çıkan Lacivert-Beyazlılar, sponsor bulamazsa “yıldız transfer”ler mazide kalacak.


RADİKAL KARARLAR ALINDI


ANADOLU Efes Genel Direktörü Alper Yılmaz, ekonomik anlamda radikal kararlar aldıklarını açıkladı. 42 yıllık kulüp tarihiyle, başarılarıyla, yaşattığı zaferlerle ve hepsinden önemlisi yarattığı basketbol kültürü ve geleneğiyle Türk basketbolunun lokomotifi olan Lacivert-Beyazlılar tıpkı F.Bahçe gibi, G.Saray gibi, Beşiktaş gibi sponsor arıyor. Pahalı yıldızların geldiği, yüksek bütçelerin konuştuğu o “Zengin Efes”i görmek sponsor bulunmazsa artık hayal.


BİRLEŞME SÖZ KONUSU DEĞİL


MEDYA mensuplarıyla kahvaltılı bir toplantı gerçekleştiren Yılmaz, kulübün gelecek vizyonunu şu sözlerle anlattı: “Dışarıdan yatırımcı ya da sponsor arıyoruz. 1 ay içinde de, 10 yıl içinde de olabilir. Yurt dışından da yatırım arıyoruz. Ekstra bir gelir elde edemezsek daha düşük bütçelerle yolumuza devam etmek zorundayız. Şu anda başka bir kulüple birleşme gibi bir konunun söz konusu olmadığını biliyorum. Eğer böyle bir durum olsa bile bu yönetim kurulunun kararı olur.”


14 OYUNCUMUZ YENİ, 4’Ü 99’LU


GEÇEN sezona göre daha düşük bütçeyle hareket ettiklerinin altını çizen Yılmaz, “Bu politikaya devam etmek zorundayız. Kadromuzda olan 17 oyuncunun 14 tanesi yeni. 4 tanesi 1999 doğumlu. 5 sakat oyuncumuz var bununla ilerlemek zorundayız. En pahalı oyuncumuz olan Derrick Brown sakat. Sezona bunun gibi pek çok olumsuz durumla başladık. Anadolu Efes 30’da 30 maç kaybetse bile, önümüzdeki sezonun Euroleague takımıdır. Hedefimiz Play-Off’a kalmaktır” dedi.

Okben Ulubay’a paramız yetmedi


YAKIN geçmişte Rakocevic, Vujacic, Farmar, Heurtel gibi transfer piyasasının en pahalı yıldızlarını kadrosuna katıp Avrupa çapında ses getiren Efes, Okben Ulubay’ı bile “pahalı” diye alamayacak durumda. Alt yapısından yetiştirdiği 21 yaşındaki oyuncuyu sezon başında geri almak istediklerini anlatan Yılmaz, “Emircan Koşut ve Okben’in bütçemizi bizi aşan maliyetleri vardı. O yüzden alamadık. Biz de altyapıdan yetiştirdiğimiz diğer 4 ismi bu sezon A Takım’a çıkardık” ifadelerini kullandı. Darüşşafaka forması giyen ve Türk basketbolunun yakın gelecekteki yıldızlarından biri olması beklenen Okben kulübünden yıllık 400 bin dolar kazanıyor.

Fener’in kaptanı bizden yetişti


ANADOLU Efes’in özellikle altyapıdan çok önemli isimler yetiştirdiğini söyleyen Alper Yılmaz, “F.Bahçe Doğuş’un kaptanı bizim altyapımızdan çıkma bir isim. Türkiye Ligi’nde şu an 27 isim bizden yetişti. Cedi e Furkan’ı bu sezon NBA’e gönderdik. Şu anda Cedi’nin takımdaki rakibi LeBron James. Şaka gibi söylemesi ama gerçek bu… Bölge olarak Cedi, LeBron James’e rakip olarak o kulüpte forma giyiyor” dedi.

Futbolla makas kapandı


Basketbolun popülerliğinin arttığını da sözlerine ekleyen Yılmaz, “F.Bahçe’nin geçen sezon futboldan daha fazla basketbol kombinesi satması, G.Saray’ın Eurocup zaferi, bizim de kendine has bir taraftar kitlemizin olması, futbolla basketbol arasındaki makasın kapandığının göstergesidir. Basketbola olan ilginin oluşmasındaki en önemli destekçi basındır. Mesela dün gazetelerde Aykut Kocaman, 85. dakikada koltuğunda oturuyor gibi bir haber vardı. Ama Anadolu Efes’in mağlubiyetleri ya da Tofaş’ın ligde 5’te 5 yapması bu kadar yer bulmuyor” diyerek medyada daha fazla yer bulmaları için gerekli alışmaların yapılacağını da kaydetti.

Perasovic’le yola devam


THY Euroleague’e 5’te 0’la başlayan ve önünde birbirinden zorlu 4 maç bulunan Lacivert-Beyazlılar, 9’da 0 yapma tehlikesiyle karşı karşıya. Yılmaz’a bu soru yöneltilince cevabı şöyle oldu: “Perasovic düşük bir bütçeyle ciddi bir başarı elde etti. Bugün için herhangi bir sorunumuz yok. Görevde kalıp kalmaması yönetimin inisiyatifinde… Yarın öbür gün Ufuk Sarıca da olabilir Ergin Ataman da olabilir. Önemli olan isimlere bakmadan kulübü kimin daha iyi noktaya getireceğidir.”

Güneş

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer