24 Ekim 2016 15:49 | Son Güncelleme: 24 Ekim 2016 15:50

Barbaros Akkaş veda etti

2000 yılından bu yana Türkiye Basketbol Federasyonu'nda (TBF) Sportif Direktörlük görevini yürüten Barbaros Akkaş, görevi bıraktığını açıkladı.

Türkiye Basketbol Federasyonu Sportif Direktörü Barbaros Akkaş, basın açıklaması yaparak görevini bıraktığı açıkladı. Akkaş'ın basın açıklaması şu şekilde:

"2000 yılından bu yana TBF çatısı altında üstlenmiş olduğum tüm sorumlulukları arzu ve gayretle yerine getirerek; basketbolumuzun bugün ulaşmış olduğu seviyenin bir parçası olmaktan her zaman büyük gurur duydum. Milli Takımlar için görev yaptığım bu dönemde; sayısız başarının yanı sıra  birçok değerli gencimizi basketbola kazandırmak, gelişimlerini ve milli takım oyuncusu olmalarını sağlamak için yoğun çaba sarf ettik. 

MİLLİ TAKIMLARIMIZ ONLARCA MADALYA KAZANDI

Milli Takımlarımızın çeşitli kategorilerde 8 altın, 10 gümüş ve 19 bronz madalya ile ülkemize dönmesinin, üst üste iki kez Olimpiyatlara katılma başarısının, dünya sıralamasında erkeklerde sekizinci, kadınlarda yedinci ve altyapılarda Avrupa'da birinci sırada yer almanın gururunu yaşadım. Bu süreçte 12 Dev Adam Basketbol Okulları 78 noktaya ve yıllık 2650 öğrenciye ulaştı. 3x3 Türkiye Turu ile 65 noktada 8.000 kişinin katılımı sağlanarak büyük bir başarıya imza atıldı.

Bu büyük ailenin bir parçası olmanın mutluluğu ve görevimi yerine getirmiş olmanın verdiği huzurla bayrağı yeni yönetime teslim etmek üzere Basketbol Federasyonu Sportif Direktörlüğü görevimden 24.10.2016 tarihi itibarıyla ayrılma kararı aldım.

Görev yaptığım dönem içerisinde, Türkiye Basketbol Federasyonuna olan sınırsız desteği için Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'a, duydukları güven ve vermiş oldukları destek için Onursal Başkanımız Sayın Turgay Demirel'e, kıymetli Federasyon Başkanımız Sayın Harun Erdenay'a şükranlarımı sunar, tüm çalışma arkadaşlarıma, oyuncularıma, teknik ve idari ekiplerime teşekkür ederim.

Yeni dönemde görev yapacak Federasyon Başkanı Adayı Sayın Hidayet Türkoğlu'na da başarılar dilerim."

Diğer Haberler

Pedallar 59. Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu için çevrilecek
59.Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu 21 Haziran, Pazar Günü Antalya’dan Başlıyor
BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
CANLI DİNLE
MUHTEŞEM HAFTA SONU