02 Temmuz 2017 10:57 | Son Güncelleme: 02 Temmuz 2017 10:59

Cedi Osman NBA yolunda

Efes alt yapısından yetişen iki yıldız daha NBA macerasına başlıyor. Furkan Korkmaz, geçtiğimiz yıl kendisini draft eden Philadelphia ile anlaşırken, Cedi Osman da Cleveland için gün sayıyor.

Dünyanın en çok takip edilen ligi NBA’de gelecek sezon iki Türk oyuncu daha boy göstermeye hazırlanıyor.

Anadolu Efes alt yapısından yetişen ve geçtiğimiz sezonun ikinci yarısında kiralık olarak Banvit’te forma giyen Furkan Korkmaz, geçtiğimiz yıl kendisini 26. sıradan draft eden Philedelphia ile anlaştı. 19 yaşındaki yıldız için Anadolu Efes Kulübü de bir açıklama yaparak, Mirsad Türkcan, Hidayet Türkoğlu ve Mehmet Okur’un ardından NBA’e giden 4, alt yapılarından yetişen 3. oyuncu vurgusuyla başarı dileklerinde bulundu. 

2014-15 sezonu başında altyapıdan A Takım’a yükselen genç oyuncu, iki  buçuk sezon boyunca Anadolu Efes ile birer Cumhurbaşkanlığı Kupası ve Türkiye Kupası sevinci yaşamıştı. 

Öte yandan Anadolu Efes ve A Milli Basketbol Takımı’nın önemli isimlerinden Cedi Osman da NBA için gün saymaya başladı. Minnesota ile girdiği takas ile milli basketbolcunun NBA haklarını alan LeBron James’li Cleveland, Cedi’yi gelecek sezon kadrosuna katmaya karar verdi. Genç yıldızın da Cleveland’da forma giymeyi çok istediği öğrenildi.  Furkan’ın ardından Cedi’nin de NBA’e gidişinin resmileşmesi durumunda Anadolu Efes de 2.5 milyon dolar kazanmış olacak.

 

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN