15 Ekim 2016 10:31 | Son Güncelleme: 15 Ekim 2016 10:35

Fenerbahçe galibiyetle başladı

Euroleague'deki dört temsilcimizden biri olan Fenerbahçe, yeni sezonun ilk maçında Alman ekibi Brose Bamberg'i Ülker Arena'da ağırladı. Fenerbahçe son saniyeleri heyecan içinde geçen maçı 67-66 kazanmayı başardı.

THY Avrupa Ligi'nde ülkemizi temsil eden 4 ekipten biri olan Fenerbahçe, normal sezonun ilk maçında Alman takımı Brose Bamberg ile kozlarını paylaştı. Euroleague'deki kritik mücadeleye Ataşehir'de bulunan Ülker Sports Arena ev sahipliği yaptı. Fenerbahçe son saniyeleri heyecan içinde geçen maçı 67-66 kazanmayı başardı.

Ülker Sports Arena'da oynanan karşılaşmayı; Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım ve yöneticiler de takip etti.

Zizis eski takımına karşı

Maça iyi başlayan takım Brose Basket oldu ve ilk periyodun ilk 3 dakikalık kısmında skor 7-2 rakip takımın lehine oldu. Alman ekibinin kadrosundan Fenerbahçe'de bir dönem forma giymiş olan Zizis de eski takımına karşı Ülker Arena'da ilk beşte başladı.

Savunma kötü başladı

Fenerbahçe Bobby Dixon ve Gigi Datome'un 3'lükleri ile hücumda yavaş yavaş ritmini buldu ve 5 dakikalık süre sonrasında skoru 11-14'e getirdi. Sarı Lacivertliler'in savunması ise aynı zamanda çok kötü bir başlangıç yaptı ve Brose Basket hücumlarında varlık gösteremedi.

İLK ÇEYREK SONUCU: Fenerbahçe 36-33 Brose Bamberg

Darius Miller'ın etkili oyunu ilk çeyreğe damga vurdu ve ilk çeyreği Alman ekibi 22-18'lik skor üstülüğü sağladı. Fenerbahçe'nin özellikle savunmada etkisiz görünmesi oyundaki dengeyi sağlayamamasındaki en büyük etken oldu.

2.çeyreğe Antic damgası

Fenerbahçe'de Pero Antic, 2.çeyrekte ayakta kalan oyuncuların başında geliyordu. Özellikle 3'lükleri ile damgasını vuran tecrübeli oyuncunun hücumun aksadığı yerlerde önemli bir tercih oldu. Sarı Lacivertliler'de Bogdan Bogdanovic, Uşak Sportif maçında gösterdiği kötü oyununu ilk 2 çeyrekte de devam ettirdi ve sık sık top kayıpları yaptı. Savunma ise ilk çeyrekte olduğu gibi yumuşak bir devam edince Brose Basket, hücumda kolay sayılar buldu.

İLK YARI SONUCU: Fenerbahçe 18-22 Brose Bamberg

Fenerbahçe 2. çeyreğin son 3 dakikasında savunmasını sertleştirdi ve geride kapattığı ilk çeyrek sonucunda 2. çeyrek öne geçmeyi başardı. Özellikle hızlı geçen bir çeyreğin sonucunda Brose Basket'in sert savunması onlara pahalı geldi ve Fenerbahçe'yi sürekli serbest atış çizgisine gönderdiler.

Fenerbahçe hızlı başladı ama..

Fenerbahçe 3. çeyreğe Bogdanovic'in basket faulü ile başladı. Buna karşılık Almanya temsilcisi üst üste bulduğu sayılarla karşılık verince oyunda denge yeniden sağlandı. 3. çeyreğin son bölümünde Brose Basket direnç göstermeye çalıştı ancak temsilcimiz anında Bobby Dixon, Udoh ve Datome ile karşılık verdi.

3.ÇEYREK SONUCU: Fenerbahçe 53-51 Brose Bamberg

Fenerbahçe'nin savunması Alman ekibi karşısında zorlmnmaya bu periyotta da devam etti. Oyunda denge iki takımında istekli olması nedeniyle bir türlü bozulamadı. Fenerbahçe ne zaman öne geçse Brose Basket karşılık vermesini bildi ve 3. çeyrek 53-51'lik skorla önde bitirmesini bildi.

MAÇ SONUCU: Fenerbahçe 67-66 Brose Bamberg

Fenerbahçe son çeyrekte konsantrasyon eksikliğini bir hayli hissetti ve bench oyuncularından katkı alamamasının sıkıntısını yaşadı. Özellikle Sloukas ve Udoh'un kötü oynaması Sarı Lacivertlileri zorladı. Obradovic'in öğrencileri zorlandığı bu mücadeleden tecrübesi ile galip gelmeyi başardı.

Mücadelenin en skorer oyuncusu 18 sayıyla Sarı-lacivertli oyuncu Bogdanovic oldu.

 

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler