18 Nisan 2017 11:18 | Son Güncelleme: 18 Nisan 2017 11:20

Fenerbahçe sahne alıyor

THY Avrupa Ligi play-off serisi ilk maçında sarı-lacivertliler bugün Panathinaikos’un konuğu olacak. OAKA Arena’da start alacak seride üç galibiyete ulaşan takım Dörtlü Final’e yükselecek.

Fenerbahçe Erkek Basketbol Takımı, THY Avrupa Lig’i play-off serisi ilk maçında bugün Yunanistan’ın Panathinaikos Superfoods takımına konuk olacak.

Toplam 3 galibiyet elde edecek takımın tur atlayacağı eşleşmede, ilk maç Atina’da OAKA Arena’da 21.00’de başlayacak. Normal sezonu 19 galibiyet ve 11 mağlubiyetle 4. sırada tamamlayan Yunan temsilcisi, 18 galibiyet ve 12 yenilgiyle 5. sırayı alan Fenerbahçe karşısında saha avantajına sahip olmuştu.

İkinci maçı da Atina’da oynanacak eşleşmede üçüncü ve gerekirse dördüncü karşılaşmaya Ülker Sports Arena ev sahipliği yapacak. Seride durum 2-2 olursa beşinci ve son maç Atina’da oynanacak ve Dörtlü Final’e kalan takım belli olacak.

Öte yandan müsabaka Fenerbahçe Başantrönerü Obradovic için ayrı bir önem taşıyor. Başarılı çalıştırıcı bu kulvarda 16. kez  Dörtlü Final heyecanı yaşamak için takımını saha kenarından yönetecek. Obradovic, Panathinaikos’la 8, Fenerbahçe ve Real  Madrid’le ikişer, Partizan, Benetton ve Joventut Badalona’yla ise birer kez Dörtlü Final’de yer aldı.

Kâbus gibi deplasman

Zeljko Obradovic başarılar, kupalar ve zaferlerle dolu Fenerbahçe kariyerinde kazanamadığı yalnızca iki Avrupa deplasmanı var. Biri uzun süre ev sahibi olarak rakiplere dar ettiği OAKA, diğeri de Bask halkının basketboldaki gururu Baskonia’nın evi. Bunlardan ilkinde kazanmak Fenerbahçe’nin bu sezon İstanbul’daki Final Four’a çıkan playoff yolunda karşı karşıya gelmesiyle artık bir zorunluluk halini aldı. Obra, OAKA Arena’da bu kez şanssızlığını kırmak zorunda.

Panathinaikos’un efsanesi Obradovic

Fenerbahçe Başantrenörü Obradovic, bugün rakip olacağı ve 13 yıl (1999-2012) çalıştırdığı Panathinaikos’un efsanesi haline geldi. Yunan ekibiyle 8 kez Dörtlü Final’de boy gösteren 57 yaşındaki çalıştırıcı, 5 şampiyonluk yaşadı, birer kez de ikinci, üçüncü ve dördüncü oldu.

Skorer

 

 

 

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
MAÇ GÜNÜ