19 Mayıs 2017 15:05 | Son Güncelleme: 19 Mayıs 2017 15:07

Melih Mahmutoğlu: Savunmamı yaparım o şutu da sokarım

Fenerbahçe'nin yıldız oyuncusu Melih Mahmutoğlu Final Four öncesi çok çarpıcı açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe, İstanbul’un ev sahipliğinde bugün başlayacak olan Final Four’da önce Real Madrid’i geçip finale yükselmenin, ardından da şampiyonluk kupasını kaldırmanın planlarını yaparken, kaptan Melih Mahmutoğlu, umut verici açıklamalarda bulundu.

Milliyet’e konuşan tecrübeli oyuncu, “Tabii ki 3. kez katıldığımız organizasyonda tek amacımız kupayı kazanmak. Önce Madrid’i düşünmek lazım. Bu sene çok formdalar, Llull önderliğinde önemli performans koyuyorlar. Tam takım olduğumuzda Avrupa’da yenemeyeceğimiz ekip yok. Eksikler olduğunda da benchten iyi katkı aldığımızı söyleyebilirim. Geçen yıl bir topla kaçırdık ama artık daha tecrübeliyiz” dedi.

Real Madrid’i yenmeleri durumunda finalde CSKA Moskova ile oynamayı istediğini dile getiren Melih, “Sezon başında bana gönlümden geçeni sorsanız, önce Real Madrid, ardından CSKA Moskova derdim. Çünkü iki yılda bizi eleyen takımlar onlardı” diye konuştu.

‘Bize nasip olur’

Kazanılan çok önemli maçların ardından saha ortasında taraftarlarıyla birlikte söylediği ‘Dilimde şarkıların gündüz gece’ tezahüratını bu kez en coşkulu biçimde söylemenin planlarını yapan sarı-lacivertli ekibin kaptanı, “Taraftarlarımız hazır olsun, dilimde şarkıların artık alışkanlık oldu, zaten Madrid serisiyle başlamıştık üç yıl önce, inşallah şampiyon olursak önce yine onu söyleriz. Ardından da birçok şarkı ve tezüharat ile devam ederiz ve caddede kupayla tur atarız. Bunu düşününce bile insan heyecanlanıyor. İstek ve arzu artıyor. İnşallah bu güzellikler bize nasip olur” ifadelerini kullandı.

Savunmamı yaparım o şutu da sokarım

Asıl özelliğinin şut atmak olduğunu ancak bu sezon birçok maçta savunma için de görev aldığını hatırlattığımız Melih Mahmutoğlu, “Yine aynı görevin gelebileceğini düşünüyorum. Bu sene takım zor durumdaken, gerideyken hocamız hep beni kullanmak istedi, sahaya attı. Ben de o anları seviyorum. Hem agresif olup, hem şut sokarak maçları çevirmeye çalıştım. Kaptansanız zaten bunu yapmanız lazım. Takımın enerjiye ihtiyacı olduğunda o agresifliği sahaya koymalıyım. Real Madrid’in skorer kısalarına yapacağım baskı ile onları oynatmamaya çalışırım. Bunun için kendimi hazırlıyorum. Şut tarafında ise zaten en iyi yaptığım iş, gerekirse en kritik an bile olsa, o şutu kaldırır atarım” diyerek sözlerini noktaladı.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
FIRTINA SAATİ
Safa Can Konuksever