16 Ekim 2016 11:09 | Son Güncelleme: 16 Ekim 2016 11:10

Milli Takım'ın yeni hocası belirlendi!

Hidayet Türkoğlu ekibini oluşturmaya başladı. Güçlü bir ekiple yola çıkmaya hazırlanan başkan adayı milli takım antrenörlüğü için Ene, menajerlik için de Kerem Tunçeri isimlerini ilk sıraya aldı.

Türkiye Basketbol Federasyonu başkanlığına adaylığını açıklayan Hidayet Türkoğlu bir yandan yönetim kurulunu oluştururken, bir yandan da profesyonel ekibini kurmaya çalışıyor. Fenerbahçe’de genel menajer yardımcılığı görevini yürüten Ömer Onan, kulübüyle anlaşması durumunda yollarını ayıracak ve federasyonda CEO olacak. İmza yetkisi de bulunacak olan Onan, Cumhurbaşkanlığı Danışmanlığı görevini de yürütecek olan Türkoğlu’nun en önemli kozu olacak.
 
Genel Sekreterlik görevi için uzun yıllar Anadolu Efes’te görev yapan Engin Özerhun ile anlaşılırken, şu anda milli takım menajerliği görevinde bulunan Haluk Yıldırım, milli takımlar sorumlusu olacak. Bu sezon basketbol hayatını noktalayan bir diğer isim Kerem Tunçeri ise milli takım menajeri olarak sahaya çıkacak.  

Milli Takım antrenörlüğü konusunda öne çıkan ilk isim Orhun Ene. Başarılı çalıştırıcının önüne 4 yıllık bir plan konulacak ve Tofaş’taki görevinden ayrılarak, 12 Dev Adam’ın başına geçmesi istenecek. İlk görüşmede Tofaş’tan ayrılmaya sıcak bakmayan tecrübeli coach, ikna edilmeye çalışılacak.

Erdenay danışman
 
Ligler direktörlüğü için adı geçen isim de Banvit’te genel direktör olarak görev yapan Turgay Çataloluk’tu ancak henüz anlaşma sağlanamadığı öğrenildi. Ligler organizasyonlarında yeni bir yapılanmaya gidileceği ancak mevcut Spor Toto Basketbol Süper Ligi Direktörü Samer Şenbayrak’ın TBF bünyesinde tutulacağı belirtildi.
 
Genel Kurul’da yeniden aday olmayacağını açıklayan şimdiki başkan Harun Erdenay da, Hidayet Türkoğlu’nun yanında bulunacak. CEO’luk teklifini kabul etmeyen Erdenay, büyük olasılıkla danışman olarak tecrübelerini basketbol için aktarmaya devam edecek. Danışmanlık için adı geçen bir diğer isim TBF eski genel sekreteri Ali Özsoy.

Milliyet

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer