28 Mayıs 2016 10:53 | Son Güncelleme: 28 Mayıs 2016 10:54

Son 7 yılın en farklı galibiyeti

Spor Toto Basketbol Ligi play-off yarı final ikinci maçında Galatasaray Odeabank'ı 80-55 mağlup ederek seride 2-0 öne geçen Fenerbahçe, Ülker Sports Arena'da sarı-kırmızılı takıma karşı yenilmezliğini sürdürdü.

Sarı-lacivertli takım, taraftarının büyük desteğini alarak rakibine üstünlük kurdu. Serinin ilk maçında rakibini 14 sayı farkla (93-79) yenen Fenerbahçe, ikinci karşılaşmayı ise 25 sayı farkla (80-55) kazandı. 

Toplam 3 galibiyete ulaşacak takımın finale yükseleceği serinin üçüncü maçı 29 Mayıs Pazar günü Abdi İpekçi Spor Salonu'nda oynanacak. Fenerbahçe, bu karşılaşmayı da kazanarak adını finale yazdırmaya çalışacak. Galatasaray Odeabank ise taraftarları önündeki ilk karşılaşmada rakibine üstünlük sağlayarak final için seriyi 4. ve 5. maçlara taşımayı hedefleyecek.

Galibiyet serisi 13 maça çıktı

Fenerbahçe, Galatasaray karşısında iç saha galibiyet serisini 13 maça yükseltti.

Ev sahibi olduğu maçlarda Galatasaray'ı Sinan Erdem Spor Salonu'nda bir kez yenen sarı-lacivertli ekip, Ülker Sports Arena'da ise rakibi karşısında üst üste 12. galibiyetini aldı.

Sarı-kırmızılı takım, Fenerbahçe karşısında son deplasman galibiyetini 14 Haziran 2011'de Sinan Erdem Spor Salonu'nda oynanan karşılaşmada (72-71) almıştı.

Ergin Ataman deplasmanda yine gülemedi

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman, Zeljko Obradovic'in ekiplerine karşı deplasmanda yine galibiyet alamadı. 

Tecrübeli çalıştırıcı, Fenerbahçe Başantrenörü Zeljko Obradovic'in takımlarına karşı deplasmanda oynadığı 14. maçtan da mağlup ayrıldı. Obradovic'in Panathinaikos'u çalıştırdığı dönemde 4 deplasman maçında yenilgi üzüntüsünü yaşayan Ataman, tecrübeli çalıştırıcının Fenerbahçe'deki görevi sırasında ise 10. dış saha maçını mağlubiyetle tamamladı.

Ataman ve Göksenin'e tribünlerden tepki

Galatasaray Odeabank Başantrenörü Ergin Ataman'a maçın başlamasıyla sarı-lacivertli taraftarlar tepki gösterdi.

Sarı-lacivertli taraftarlar ayrıca Galatasaray Odeabank oyuncularından Göksenin Köksal'a da karşılaşma sırasında aynı şekilde tepkili yaklaştı. 

En skorer Ali Muhammed

Maçın en skorer ismi Fenerbahçe formasıyla 19 sayı kaydeden Ali Muhammed oldu.

Oyunu iyi yönlendiren ve hem dışardan hem de orta mesafeden skor üreten Ali Muhammed, maçı 19 sayıyla tamamladı.

Sarı-lacivertlilerde ayrıca Bogdanovic 17, Sloukas 12, Kalinic 10 sayıyla galibiyete katkı yaptı. 

Galatasaray Odeabank'ta ise Micov 13 sayı kaydetti.

AA

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı