22 Haziran 2018 21:18 | Son Güncelleme: 22 Haziran 2018 21:20

Advocaat: Umarım Ali Koç, Cocu'ya ihtiyaç duyduğu transfer bütçesini sağlar

Fenerbahçe'nin yeni teknik direktörü Philp Cocu'yu en tanıyan isim, sarı lacivertlilerin eski çalıştırıcısı Dick Advocaat anlattı.

Ajansspor'da Özgür Sancar'ın sorularını yanıtlayan Hollandalı teknik adam, yurttaşı için, "Philip Cocu mükemmel bir teknik direktör. Son 4-5 yıldır PSV çalıştırıyor ve üç şampiyonluk elde etti. Bu bile tek başına onun ne kadar değerli bir antrenör olduğunu gösteriyor. Üstelik o gerçekten hârika bir futbolcuydu. Şu anda ise bence çok iyi bir teknik direktör oldu" dedi.

BASKI OLUR MU?

Advocaat, "Türkiye'de büyük takımlarda çalışmak sadece yabancı antrenörle için değil, her teknik direktör için zordur.  Galatasaray, Fenerbahçe ve Beşiktaş'tan bahsediyoruz. Her zaman şampiyonluk istiyorlar" şeklinde konuştu.  

'FENERBAHÇE'DEKİ YENİ YÖNETİM DOĞRU TERCİH YAPTI'

Dick Advocaat, "Bence Fenerbahçe'deki yeni yönetim Philp Cocu'yu alarak doğru bir tercih yaptı. Pek çok seçenek üzerinde düşündüklerini biliyorum. Ama bence doğru olanı seçtiler. Cocu'yu çok severim. Antrenörlüğüne de güvenirim. Mental olarak güçlü, futbolun güzelliklerini ortaya çıkartabilecek bir futbol anlayışına sahip. Umudum Fenerbahçe'de çok ama çok başarılı olmasıdır" diye konuştu.

'Ben şanssızdım'

Tecrübeli teknik adam, "Umarım Cocu, istediği transferleri yapabilir. Bu çok önemli, en azından belli bazı temel pozisyonlar için. Ben Fenerbahçe'ye gittiğimde UEFA'nın koymuş olduğu bir sınırlandırma vardı. O dönemki başkan transferde bize istediğimiz bütçeyi veremedi. Umarım Fenerbahçe'nin yeni başkanı Ali Koç, Cocu'ya ihtiyaç duyduğu transfer bütçesini sağlar" dedi.

Advocaat'tan Ali Koç sözleri: daha da iyi olacaktır!

Advocaat, "Bence Ali Koç iyi bir başkan, daha da iyi olacaktır. Fakat bir önceki başkan da iyiydi. 19 yılı aşkın bir süre kulübü yönetti.  Bu kadar büyük kulübü bu denli uzun süre yönetebilmek başarıdır. Şu ana kadar yeni başkanla tanışma fırsatı elde edemedim. Gelecekte ne olacağını asla bilemezsiniz. Kendim için de bunu söylüyorum. Türkiye'de yeniden çalışmak.(?) Asla olmaz dememelisin!" ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE