22 Mayıs 2017 19:00 | Son Güncelleme: 22 Mayıs 2017 21:58

Ankara'da Robin van Persie şov!

Spor Toto Süper Lig'in 32.haftasında Fenerbahçe, zorlu Gençlerbirliği deplasmanından Van Persie'nin golleriyle 3 puanla döndü.

Spor Toto Süper Lig'in 32. haftasında Fenerbahçe deplasmanda Gençlerbirliği'ni 2-1 yendi. Bu sonucun ardından 60 puana yükselen Fenerbahçe, 3. sırayı Galatasaray'dan geri aldı. Ligi 3. bitiren takım, UEFA Avrupa Ligi ön eleme turunda bir maç az oynayacak ve sezonu daha geç açmış olacak.

Karşılaşmanın ilk dakikaları ortada geçti. Fenerbahçe, 27. dakikada Moussa Sow'la bir gol buldu ancak hakem Ümit Öztürk, Senegalli oyuncunun golü eliyle attığı gerekçesiyle golü iptal etti ve Sow'a sarı kart gösterdi. 

Ev sahibi ekip, 45+2. dakikada kaptan Selçuk Şahin'in frikik golüyle 1-0 öne geçti. Hakem Ümit Öztürk, golden sonra santra yaptırmadı ve ilk yarı bu sonuçla bitti: 1-0. Öte yandan ilk yarıda sarı kart gören Alper Potuk, Trabzonspor maçında cezalı duruma düştü.

Fenerbahçe, ikinci yarıda golü erken buldu. Robin van Persie, ceza sahasındaki topla ilk buluşmasında rakip ağları havalandırarak takımına eşitliği getirdi: 1-1.

Mücadelenin son çeyrek dilimine girilirken atak geliştiren Fenerbahçe'de İsmail Köybaşı, 73. dakikada Claro'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Gençlerbirliği oyuncuları pozisyonun ceza sahası dışında olduğu yönünde itirazlarda bulunsa da hakem Ümit Öztürk'ün kararı değişmedi. Penaltı vuruşunda topun başına geçen Robin van Persie takımına 3 puanı getiren golü kaydetti.  

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler