21 Şubat 2017 10:01 | Son Güncelleme: 21 Şubat 2017 10:04

Advocaat'ın planları çok farklı!

Hollandalı hoca, “Daha önce Rusya Milli Takımı’nda çalıştınız. Rusya’ya geri dönmek ister misiniz? Mesela Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na misafir olarak davet edilirseniz gelir misiniz?” sorusuna “Niye sadece misafir olarak geleyim? Bu futbol partisinde neden olmak istemeyeyim” yanıtını verdi.

Ligin ikinci yarısında iki yakası bir araya gelmeyen, üst üste aldığı kötü sonuçlarla şampiyonluk umutlarını iyice körelten Fenerbahçe’de Teknik Direktör Dirk Advocaat’ın geleceği merak konusu oldu. Yönetimin “Bir yıl daha takımın başında kal” teklifine mart ayı içerisinde yanıt vereceğini açıklayan Hollandalı hocanın farklı planlar yaptığı ortaya çıktı.

‘Lucescu 71 yaşında’

Sarı-lacivertli ekiple son dönemde başarısız sonuçlar alan ve özellikle kötü futbol nedeniyle eleştirilen Advocaat’ın 2018 Dünya Kupası’nda görev almak isteği içinde olduğu belirtildi. Avrupa Ligi’nde Krasnodar ile Rusya’da yapılan maç öncesi Sport Express’e özel bir röportaj veren Hollandalı teknik adamın Dünya Kupası mesajları bir hayli ilgi topladı.

Sport Express tarafından yöneltilen, “Daha önce Rusya Milli Takımı’nda çalıştınız. Rusya’ya geri dönmek ister misiniz? Mesela Rusya’da düzenlenecek 2018 Dünya Kupası’na misafir olarak davet edilirseniz gelir misiniz?” sorusuna tecrübeli çalıştırıcı farklı bir çıkış yaptı.

Advocaat, Dünya Kupası’nda çalışmaya sıcak bakacağına dair ipuçları vererek şöyle konuştu:

“Niye sadece misafir olarak geleyim? Mircea Lucescu şu an kaç yaşında? 71 yaşında. Lucescu şu anda Zenit’i çalıştırıyor. Ben kaç yaşındayım? 69 yaşındayım. Neden Dünya Kupası gibi bir futbol partisinde olmak istemeyeyim? Bu gerçek. Ancak şu anda önümde birçok açıklanması gereken konu var. Öncelikle İstanbul’daki geleceğime karar vermek zorundayım.”

Sunderland örneği

Fenerbahçe’deki sözleşme teklifiyle alakalı kararını henüz vermeyen Dirk Advocaat, Sunderland örneğini göz önünde tutuyor. Sunderland döneminde sözleşme yenileme konusunda çok sıkıntı çeken Hollandalı hoca, benzer bir durumla karşı karşıya kaldı.

Advocaat, 2014-15 sezonunun ikinci yarısında göreve geldiği İngiliz kulübünü, Premier Lig’de düşme hattından kurtardığı için yeni ve daha iyi bir sözleşme teklifine ‘evet’ demişti. Ancak 2015-16 sezonu başında özellikle transfer konularında bazı sıkıntılar yaşamıştı. Sport Express’te Fenerbahçe’deki yeni sözleşme konusu ve Sunderland’deki benzer ayrılığını değerlendiren Hollandalı çalıştırıcı, o dönemi anlatıp, “Sunderland’de takımı küme düşme hattından kurtardık ve çok güzel bir kontrat sundular. Kabul edip, devam kararı aldıktan sonra ise verilen sözlerle, gerçeklerin farklı olduğunu gördüm. Bu nedenle ayrılmaya karar verdim” dedi.

Kasımpaşa maçından sonra, “Yönetim benim yerime daha iyi bir teknik direktör bulursa hemen getirsin” diyen Dirk Advocaat’ın, Rus basınına yaptığı açıklamalar kafaların karışmasına neden oldu.


Skorer

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı