17 Aralık 2017 10:21 | Son Güncelleme: 17 Aralık 2017 10:23

Aykut Kocaman'dan Ozan Tufan'a büyük destek

Aykut Kocaman sezon başındaki gözdesi Ozan Tufan'ı kaybetmemek için yoğun çaba harcıyor.

 Fenerbahçe’nin teknik patronu Süper Lig’deki son 4 maçta yedek beklettiği milli futbolcuyla her fırsatta konuşuyor, kenara çekilmesinin gerekçelerini anlatarak uyarılarda bulunuyor. Kaptan Volkan Demirel de yeteneklerine çok güvendiği Ozan’dan kesinlikle pes etmemesini istiyor.

Süper Lig ve Ziraat Türkiye Kupası’nda 6 maçlık galibiyet serisi elde eden Fenerbahçe’de kadro istikrarı da yakalandı. Ancak sarı-lacivertli takımın aksine Ozan Tufan’ın yaşadığı düşüş gözlerden kaçmıyor. Sezon başında düzenli olarak ilk 11’de yer alan milli futbolcu son 4 lig maçında kulübede oturdu.
 
Ligdeki ilk 11 haftanın 9’unda 11’de yer alan Ozan Tufan’ın bir anda yedek kalması moralini bozsa da Teknik Direktör Aykut Kocaman’ın destek ve uyarıları kesilmedi. Kocaman’ın genç öğrencisinin potansiyelini çok iyi bildiği, bu nedenle uzun süreli sezonda kendisinden vazgeçmeyeceği bildirildi. 
 
Bu durumu Ozan ile de sık sık paylaşan tecrübeli teknik adam bir anda kenara çekilmesinin gerekçelerini de detaylı bir şekilde anlattı. Ozan’dan daha fazla kendisini geliştirmesini isteyen Kocaman’ın, genç oyuncuya pes etmeden çalışması talimatı verdiği, eksik yönlerini de anlatarak, taktiksel sistem üzerinden uyarılarda bulunduğu kaydedildi. 
 
Sürekli iletişim
Ayrıca Aykut Kocaman’ın kafasındaki taktiksel düzenin Mehmet Topal-Josef ikilisi ile orta sahanın merkezinde başarılı olması da Ozan’ın yedek kalmasına öne çıktı. Kazanan ve iyi hava yakalayan takımın ahengini bozmak istemeyen Kocaman, Ozan’a benzer şekilde Valbuena’yı da ilk 11’e almadı.  

Öte yandan takım içerisinde Ozan Tufan’ın en sevdiği isimlerden olan kaptan Volkan Demirel de desteğini hiç esirgemiyor. Volkan’ın, motivasyon olarak düşmemesi ve kendisini hep hazır tutması için Ozan’la sürekli iletişim halinde olduğu aktarıldı.

Hırs yaptı 
Ozan Tufan formayı yeniden kapmak için büyük çaba harcıyor. Antrenmanlarda istekli bir görüntü çizen yetenekli oyuncu bunun haricinde özel olarak bir spor hocasıyla çalışıyor. 

Tesislerde hem salonda hem de sahada eksiksiz çalışan genç yıldız, özel bir spor merkezinde, uygulanan bir programla özellikle fiziki anlamda kendini geliştiriyor.
 
Ozan Tufan formasını Mehmet Topal’a kaptırmasına rağmen neşesini ve hırsını koruyor, ilk 11’e dönmek için çalışmalarını sürdürüyor.

(Milliyet)

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
BİLYONERSEN KAZANIRSIN
Kerem Vatan