18 Mart 2018 18:04 | Son Güncelleme: 18 Mart 2018 21:01

Başakşehir avantajı kaptı, Beşiktaş kayıplarda!

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Medipol Başakşehir sahasında Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etti.

Spor Toto Süper Lig'in 26. haftasında Beşiktaş, deplasmanda Medipol Başakşehir ile karşı karşıya geldi. Üst sıraları çok yakından ilgilendiren karşılaşmanın 90 dakikasında Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ı 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Medipol Başakşehir'e rakibi karşısında galibiyeti getiren golü 28. dakikada Eljero Elia kaydetti. Ev sahibi ekipte 62. dakikada Junior Caiçara ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun duşında kaldı.

Bu sonucun ardından Beşiktaş Spor Toto Süper Lig'de 50 puanda kalırken haftayı 3. sırada tamamladı. Medipol Başakşehir ise puanını 53 yaptı ve haftayı 2. sırada kapattı.

Süper Lig'in 27. haftasında Beşiktaş sahasında Aytemiz Alanyaspor'u konuk edecek. Medipol Başakşehir ise 27. haftada deplasmanda Teleset Mobilya Akhisarspor ile karşı karşıua gelecek.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş, geçen haftaki Gençlerbirliği mücadelesinin ilk 11'ini bozmadı. Siyah-beyazlı ekip, Gençlerbirliği'ni 1-0 mağlup eden ilk 11'le sahada galibiyet aradı. UEFA Şampiyonlar Ligi son 16 turunda Bayern Münih ile oynanan rövanş mücadelesinde yedekte kalan Fabricio Agosto Ramirez, Adriano Correia, Ryan Babel, Alvaro Negredo, Atiba Hutchinson ve Anderson Talisca, 26. hafta karşılaşmasında ilk 11'de görev aldı.

Gelişen Medipol Başakşehir hücumunda Adebayor sağ çizgide topla buluştu. Adebayor Tosic'i geçmek isterken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Mücadelenin 4. dakikasında Visca'nın ceza sahasına ortasında Da Costa çok iyi yükseldi ve boş pozisyonda kafa vuruşunu yaptı. Da Costa'nın kafasında top üstten auta gitti.

İyi başlayan Başakşehir, 6. dakikada önemli bir fırsat daha yakaladı. Ceza sahasına gönderilen topu Adriano kafa ile uzaklaştırmak istedi. Visca ceza sahasının hemen önünde topu alırken, yerden sert bir vuruş denedi. Fabri Visca'nın şutunda topu köşeden çok iyi bir şekilde çıkardı. Pozisyonun devamında bir şut daha geldi ancak top auta gitti. Sağ kanattan Caiçara'nın ceza sahasına ortasında Adebayor çok iyi yükseldi ve etkili bir kafa vuruşu yaptı. Adebayor'un ortası kaleye paralel gitti. 20. dakikada sağ direğin oraya koşu yapan Edin Visca'nın şutunda Dusko Tosic kayarak müdahalede bulundu ve top kornere gitti.

Mücadelenin 22. dakikasında Beşiktaş savunmadan Medel ile top çıkarmak istedi. Medel sağ taraftaki arkadaşına pas attıktan sonra Mossoro'nun topu almak için yaptığı harekete sinirlendi. Hakem Mossoro'nun hareketini faul olarak değerlendirirken Medel, rakibini itti. Hakem pozisyonda Medel'e bir sarı kart gösterdi. Medel Aytemiz Alanyaspor maçında cezalı duruma düştü.

BAŞAKŞEHİR'DE SESSİZLİĞİ BOZAN GOL ELIA'DAN

Beşiktaş'ta Tolga orta sahada topla ilerlerken rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem pozisyonu devam ettirirken Adebayor aldığı topla rakip ceza sahasına doğru ilerledi. Adebayor ceza sahasına girip sağındaki Visca'ya pasını çıkardı. Edin Visca da ceza yayından koşu yapan Elia'ya doğru topu gönderdi. Elia yaptığı yerden vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. Medipol Başakşehir 28. dakikada Elia'nın golüyle Beşiktaş karşısında 1-0 öne geçti.

Siyah-beyazlı takım beraberlik için rakip alanda pozisyon ararken, Talisca, Negredo'nun pasına hareketlenmek istedi. Ancak Talisca, Caiçara'nın müdahalesiyle ceza sahasına sol taraftan girerken yerde kaldı. Hakem faulü belirlerken Caiçara'ya da bir sarı kart çıktı. Serbest vuruştu Talisca kullandı. 34. dakikada Talisca'nın şutunda top yan ağlarda kaldı.

SON İKİ DAKİKADA İKİ TEHLİKELİ GOL POZİSYONU

İki takım da ilk yarının sonlarında gole çok yaklaştı. 45+1. dakikada sol kanatta Adriano'nun ceza sahasına ortasına Attamah dokundu ve top direğin dibinden kornere gitti. Korner sonrasında ev sahibi ekip bir kontra yakaladı. Elia orta sahada topla ilerken Babel'in müdahalesiyle yerde kaldı ancak topu Edin Visca alında hakem avantaja bıraktı. İkiye bir gelişen atakta Visca ceza sahasına kadar ilerleyip solundaki Adebayor'a pasını verdi. Adebayor ceza sahası içinde topu çekmek isteyince savunma araya girdi. Hakem oyun durunda Babel'e orta sahada yaptığı müdahale nedeniyle sarı kart gösterdi.

İlk yarıda başka gol olmadı ve ilk 45 dakika 0-0 sona erdi. Mücadelenin ikinci yarısına iki teknik direktör de değişiklik yapmadan başladı. Beşiktaş ikinci yarıya daha iyi başladı ve siyah-beyazlı takım ilk 5 dakika içinde tüm hatlarıyla rakip alanda pozisyon aradı.

Şenol Güneş oyuna ilk müdahalesini 60. dakikada gerçekleştirdi. Bu dakikada Beşiktaş'ta Tolgay Arslan yerine Oğuzhan Özyakup dahil oldu.

CAIÇARA'YA İKİNCİ SARI KART! BAŞAKŞEHİR 10 KİŞİ

Karşılaşmanın 62. dakikada orta sahada Adriano topla buluştu. Adriano, topu aldıktan sonra Caiçara'nın ayağına basmasının ardından yerde kaldı. Hakem bu pozisyonda Caiçara'ya ikinci sarı kartını gösterdi. İkinci sarıdan kırmızı kart gören Caiçara takımını 10 kişi bıraktı.

10 kişi kalan Medipol Başakşehir'de Abdullah Avcı 68. dakiakda Elia'yı kenara alırken, Uğur Uçar oyuna girdi. Aynı dakikada Beşiktaş'ta da Lens yerine Vagner Love dahil oldu.

Medipol Başakşehir'da sağ kanatta Adebayor topla buluştu. Sağdan aldığı topla rakip ceza sahasına doğru ilerleyen Adebayor, Adriano'nun müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem 70. dakikada bu pozisyonda faulü belirlerken Adriano da bir sarı kart gördü. Adriano bu kart ile cezalı duruma düştü. Yıldız oyuncu Alanyaspor maçında forma giyemeyecek.

BEŞİKTAŞ BERABERLİK İÇİN YÜKLENDİ, BAŞAKŞEHİR DİRENDİ

Beşiktaş, 70. dakikadan sonra rakip alanda pozisyon ararken ev sahibi ekip oyunu kendi sahasında kabul edip, daha çok hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı.

79. dakikada Adebayor yaptığı faulün ardından, Tosic topu almak isteyince rakibini itti. Hakem bu pozisyonda Adebayor'a sarı kart gösterdi.

Şenol Güneş son oyuncu değişikliğini 82. dakikada gerçekleştirdi. Bu dakikada siyah-beyazlı takımda Atiba kenara gelirken oyuna Caner Erkin dahil oldu.

Son dakikalarda Beşiktaş büyük baskı kurdu ancak mücadelenin kalan kısmında her iki ekip de başka gol bulamadı. 90 dakika sonunda Medipol Başakşehir, Beşiktaş'ı Elia'nın golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı