30 Nisan 2017 12:41 | Son Güncelleme: 30 Nisan 2017 19:59

Beşiktaş şoka uğradı! 3-1

Spor Toto Süper Lig'in lideri Beşiktaş, 29. hafta mücadelesinde Medipol Başakşehir'e 3-1 yenildi.

Spor Toto Süper Lig'in 29. haftasında dev maçta Medipol Başakşehir konuk ettiği lider Beşiktaş'ı 3-1 yenerek şampiyonluk iddiasını sürdürdü.

Mücadeleye Başakşehir ekip oldukça baskılı başladı. 7. dakikada Mossoro'nun pası ile ceza sahası içerisinde sol çaprazda topla buluşan Cengiz Ünder, Marcelo'yu çalımladıktan sonra yerden şık bir vuruşla topu ağlara gönderdi: 1-0.

Bu golden 5 dakika sonra Başakşehir farkı 2'ye çıkardı. Ceza sahası içerisinde topla buluşan Edin Visca, arka direkte bomboş pozisyonda bulunan Adebayor'u gördü. Togolu golcü gelişine çektiği şutla topu filelerle buluşturdu: 2-0.

18. dakikada 19 yaşındaki genç yıldız Cengiz Ünder bir kez daha çıktı sahneye. Altıpasın hemen dışında sol çaprazda bulunan Cengiz Ünder, kaleye açısı dar olmasına rağmen şutunu çekti. Kaleci Fabri'nin müdahalesine rağmen top Beşiktaş ağları ile buluştu: 3-0.

İlk yarı bu sonuçla tamamlandı. İkinci yarıda her iki takımda girdiği gol pozisyonlarını değerlendiremedi. Beşiktaş'ta sakatlanan Atiba yerini Tolgay'a bırakırken, Tosic gördüğü sarı kartla Fenerbahçe derbisinde cezalı duruma düştü.

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş; Aboubakar ve Demba Ba'yı da sahaya sürdü. 87. dakikada Senegalli golcü Demba Ba farkı 2'ye indirse de kalan dakikalarda sonuç değişmedi.

Şampiyonluk yolundaki kritik mücadele 3-1 Başakşehir'in üstünlüğü ile tamamlandı. Bu sonucun ardından Başakşehir 60 puana yükseldi ve 64 puanlı lider Beşiktaş ile arasındaki farkı 4'e indirdi. Öte yandan Beşiktaş ligde 8 hafta sonra kaybetti.

Ligin 30. haftasıda Beşiktaş derbi maçta Fenerbahçe'yi Vodafone Arena'da konuk edecek. Medipol Başakşehir ise deplasmanda Antalyaspor ile karşılaşacak.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer