23 Şubat 2017 16:43 | Son Güncelleme: 23 Şubat 2017 22:54

Beşiktaş yoluna devam ediyor!

Hapoel Beer Sheva'yı evinde 2-1 mağlup eden Beşiktaş UEFA Avrupa Ligi'nde Son 16 Turu'na kaldı.

UEFA Avrupa Ligi Son 32 Turu'nda temsilcimiz Beşiktaş ile İsrail ekibi Hapoel Beer-Sheva karşı karşıya geldi. Beşiktaş Arena'da oynanan mücadeleyi temsilcimiz Beşiktaş, 2-1'lik skorla kazandı.

Beşiktaş'ın golünü 17. dakikada Vincent Aboubakar attı. Hapoel Beer-Sheva, 64. dakikada Anthony Nwakaeme ile skoru eşitledi. 79'da Aboubakar'ın yerine oyuna giren Cenk Tosun, 87'de maçın skorunu ilan etti.

İlk maçı 3-1, bu maçı da 2-1 kazanan Beşiktaş, UEFA Avrupa Ligi'nde son 16 turuna kalan taraf oldu.

Beşiktaş'ın rakibi, cuma günü çekilecek kuranın ardından belli olacak.

ŞENOL GÜNEŞ'TEN ÇOK FARKLI 11

UEFA Avrupa Ligi son 32 turu rövanş maçında İsrail temsilcisi Hapoel Beer-Sheva'yı konuk eden Beşiktaş'ın teknik direktörü Şenol Güneş, Spor Toto Süper Lig'deki Akhisar Belediyespor mücadelesine göre ilk 11'de 5 değişiklik yaptı. Güneş, ilk maçta alınan 3-1'lik avantajlı skorun yanı sıra Spor Toto Süper Lig'in 22. haftasında Galatasaray ile oynanacak karşılaşmayı dikkate alarak Hapoel Beer-Sheva maçında farklı bir 11'i sahaya sürdü.

Siyah-beyazlı takımda Fabricio Agosto Ramirez, Marcelo Guedes, Atınç Nukan, Anderson Talisca, Ricardo Quaresma ve Ryan Babel takımdaki yerlerini korudu. Tecrübeli teknik adam, Gökhan Gönül'ü dinlendirirken, bu oyuncunun yerine savunmanın sağında kırmızı kart cezası dolayısıyla ilk maçta kadroda bulunmayan ve cezasını tamamlayan Andreas Beck'e şans verdi.

ABOUBAKAR, 60 GÜN SONRA İLK 11'DE

Beşiktaş'ın Kamerunlu oyuncusu Vincent Aboubakar, Beck gibi cezasını tamamladı ve rövanş maçında takımdaki yerini aldı. Cenk Tosun'un yerine Hapoel Beer-Sheva karşısında gol arayan Aboubakar, 60 gün sonra ilk 11'de sahaya çıkma fırsatı buldu.

Siyah-beyazlı formayla en son 24 Aralık 2016'da Süper Lig'de Gaziantepspor ile oynanan karşılaşmada ilk 11'de görev alan Aboubakar, Afrika Uluslar Kupası nedeniyle bazı maçları kaçırmıştı. Organizasyonun tamamlanmasının ardından Beşiktaş kadrosuna dahil olan Aboubakar, Kardemir Karabükspor ve Akhisar Belediyespor maçlarında sonradan oyuna dahil olmuştu.

HAPOEL BEER-SHEVA 11'İNDE 4 FARKLI İSİM

Beşiktaş'a sahasında 3-1 yenilerek turu zora sokan Hapoel Beer-Sheva ise rövanş mücadelesine 4 farklı isimle çıktı. Geçen haftaki karşılaşmada ilk 11'de sahaya çıkan Ben Bitton, Maharan Radi, Elyaniv, Maor Melikson yedekler arasında yer aldı. İsrail temsilcisinde bu oyuncuların yerine Mohammad Ghadir, Matan Ohayon, Ben Sahar ve Vladimir Broun ilk 11'de görev aldı.

Tribünde Hapoel Beer-Sheva taraftarları yer almazken, konuk takım için ayrılan tribünde Beşiktaşlı taraftarlar takımlarına destek verdi.

BEŞİKTAŞ, ABOUBAKAR'IN GOLÜYLE MAÇA BAŞLADI

Beşiktaş, kısa paslarla oyuna hakim olmaya çalışarak maça başladı. Hapoel Beer-Shevalı oyuncular ise topu aldıklarında dikine paslarla Beşiktaş kalesine gelmeye çalıştı. İlk 2 atak Hapoel'den geldikten sonra Beşiktaş, Ricardo Quaresma ve Ryan Babel ile iki kez tehlikeli geldi.

15. dakikada Anderson Talisca'nın yokladığı Hapoel kalesinde, golü Vincent Aboubakar nefis bir golle buldu.

Ceza sahası içi sol çaprazda topla buluşan Ryan Babel yerden pasını altıpasın önüne doğru gönderdi. O noktada Ben Turjeman topu uzaklaştırmak istiyor ancak yaptığı müdahale sonrasında top penaltı noktasının hemen gerisindeki Vincent Aboubakar'a geldi. Vincent Aboubakar sağ ayağıyla çok sert bir şut çekti ve topu tam köşeden ağlarla buluşturdu.

Beşiktaş, bu golle birlikte 17. dakikada 1-0 öne geçti.

HAPOEL'DEN ARKA ARKAYA TEHLİKELİ ATAKLAR

Önde basmaya çalışan Beşiktaş, kalesinde arka arkaya tehlikeli ataklar yedi ancak Hapoelli oyuncular final paslarında başarısız olunca bunlar gol pozisyonuna dönüşmedi. Hapoelli oyuncular, ilerleyen bölümlerde özellikle ceza sahası dışından çekilen şutlarla gol bulmaya çalıştı ancak bu pozisyonlarda Fabri gole izin vermedi.

HAPOEL, İKİNCİ DEVREYE BASKILI BAŞLADI

Beşiktaş, ikinci yarıya skor avantajının getirdiği rahatlık başlarken Hapoel Beer-Sheva ise oyunun kontrolünü aldı ve pozisyonlar bulmaya başladı. 50. dakikada Fabri net bir pozisyonu başlamadan önledi.

Beşiktaş, özellikle 1-0'dan sonra sadece Ricardo Quaresma'nın ortaladığı toplarla ve Anderson Talisca'nın uzaktan şutlarıyla ataklar yaptı. Ancak, bu ataklar da gole uzaktı.

Beşiktaş'ta Ricardo Quaresma, 61. dakikada Tolgay Arslan ile değişti.

HAPOEL, NWAKAEME İLE SKORU EŞİTLEDİ

Hapoel'in ısrarlı ve inatçı oyunu 64. dakikada sonuç verdi. Sol kanatta topla buluşan Ben Turjeman ortasını penaltı noktasının soluna doğru gönderdi. O noktada Anthony Nwakaeme topu göğsüyle kontrol ettikten sonra şutunu çekti ve top direğin dibinden ağlarla buluştu. Skor 64. dakikada 1-1 oldu.

Hapoel, bu golden sonra 66. dakikada Ben Sahar ile net bir fırsattan da yararlanamadı. 68. dakikada Marcelo Guedes'in sektirdiği topta Ovidiu Hoban'ın kafa vuruşuyla Hapoel gole yaklaştı ancak top yan ağlarda kaldı.

DEĞİŞİKLİKLERLE BİRLİKTE RAHAT BİR MAÇ SONU

Beşiktaş, 71'de Ryan Babel ile öne geçmeye yaklaştı. Anderson Talisca'nın köşe vuruşundan ön direğe gönderdiği ortasını Hapoel Beer Sheva savunması karşıladı. Dönen topu ceza sahası içi sol çaprazında kontrol eden Ryan Babel çalımını attıktan sonra şutunu çekti fakat top tekrar savunmaya çarpıp kornere gitti.

CENK OYUNA GİRDİ, SKORU BELİRLEDİ

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, 72. dakikada Necip'in yerine Oğuzhan'ı oyuna aldı. 79'da da Aboubakar'ın yerine Cenk Tosun oyuna dahil oldu.

Değişikliklerle birlikte maçın sonunda kontrolü tekrar eline alan Beşiktaş, mücadeleyi rahat bir şekilde sürdürmeye ve arka arkaya ataklar yapmaya başladı. Bu baskının neticesinde Cenk Tosun, 87. dakikada Beşiktaş'ı 2-1 öne geçirdi. Maç bu skorla sona erdi.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler