27 Haziran 2016 10:04 | Son Güncelleme: 27 Haziran 2016 10:05

Beşiktaş için Barcelona'yı reddetti!

Fenerbahçe'den ayrılan Gökhan Gönül'e Barcelona'nın aralarında bulunduğu 6 takım transfer teklifinde bulundu. Ancak onun Gönül'ü Siyah-beyazlılar'da olduğu için kendini bağlayacak bir anlaşma yaptı.

GÖNÜL'ÜN macera ve tartışmalarla dolu Beşiktaş yolculuğu yarın mutlu sonla tamamlanıyor. Siyah-Beyazlı yönetim, Gökhan Gönül'ü renklerine bağladığını yarın kamuoyuna açıklayacak. Tecrübeli sağ bek, sözleşmesi bittiğinde kendisine gelebilecek birçok teklifi dikkate almadan, Beşiktaş'a gitmekte kararlıydı. Bu yüzden de yaptığı protokole kendisini Kara Kartal'a bağlayacak, 3 milyon euroluk bir tazminat maddesi koydu. Bu anlaşma sayesinde Gökhan Gönül, kendisine gelen diğer tekliflerden kolaylıkla kurtulup, Siyah-Beyazlılar'a gitme hedefini gerçekleştirdi.

2.2 MİLYON EURO ÖNERDİLER

Gökhan'ı kadrosunda tutmak için F.Bahçe, Beşiktaş'ın vereceği 1.7 milyon euronun çok daha üstünde bir rakam teklif etti. Buna rağmen anlaşma gerçekleşmedi. F.Bahçe dışında Gökhan Gönül'ü İspanyol kulüpleri Valencia ve Villarreal de renklerine katmak için teklifte bulundu. İki takımın da önerisi yıllık 2.2 milyon euroydu. Ancak bu da Gökhan Gönül'ün, Beşiktaş'la olan protokol anlaşmasını bozması için bir neden olmadı.

ALMANLAR DA SIRAYA GİRMİŞTİ

31 yaşındaki oyuncuya talip olan son İspanyol ise Barcelona'ydı. Katalan devi, Menajeri Ahmet Bulut aracılığıyla önerisini iletti. Buna rağmen Gökhan Gönül, hiç para bile konuşmadan tavrını menajerine bildirdi ve Beşiktaş'a verdiği sözü tutacağını vurguladı. Daha sonra iki İngiliz ekibinden de milli oyuncuya teklifler geldi. Alman ekibi Gladbach da 1.8 milyon euroluk bir öneride bulundu. Ama Gökhan'ın aklını çelemediler...
 
YILLIK 1.7'DEN İMZAYI ATIYOR

SİYAH-Beyazlılar'a üç yıllık anlaşmaya varan Gökhan Gönül, her sezon için 1.7 milyon euro kazanacak. Ayrıca Beşiktaş, tecrübeli sağ beke imza parası olarak 2 milyon euro ödeyecek. Gökhan Gönül'ün maç başı yerine galibiyet ya da beraberlik halinde prim alacağı öğrenildi. Yani 31 yaşındaki oyuncunun Siyah-Beyazlılar'a üç yıllık maliyetini primler hariç 7.1 milyon euro alacak.
 
4. YERLİ GÖNÜL OLACAK

BEŞİKTAŞ, UEFA'yla yaptığı Finansal Fair-Play anlaşması nedeniyle Şampiyonlar Ligi kadrosuna 25 değil 23 kişi yazacak. Ancak UEFA'nın altyapıdan yetişen üç oyuncunun listede olma zorunluluğu var. Yani Necip Uysal dışında Kartal, altyapıdan iki isim daha listeye ekleyecek. Ayrıca Türkiye'de yetişmiş dört oyuncunun olması gerekiyor. Şu anda Beşiktaş kadrosunda Tolga Zengin, Necip Uysal ve İsmail Köybaşı bu kurala uyuyordu. Gökhan Gönül'ün gelmesiyle bu sorun da ortadan kalkmış olacak.

Akşam

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler