26 Nisan 2018 21:15 | Son Güncelleme: 26 Nisan 2018 21:16

Beşiktaş önümüzdeki sezon da Türkiye Kupası'nda yok

Yarıda kalan Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı alan Beşiktaş Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası'ndan da çekilmiş oldu. Beşiktaş, gelecek sezon da kupada yer alamayacak.

Yarıda kalan Fenerbahçe derbisine çıkmama kararı alan Beşiktaş Kulübü, Ziraat Türkiye Kupası'ndan da çekilmiş oldu. Siyah beyazlılar bu kararla gelecek sezon da kupada yer alamayacak. 

Türkiye Kupası statüsünde yer alan konuyla ilgili 8. madde şöyle:

(1) Türkiye Kupası müsabakalarında yer almaya hak kazanmasına rağmen müsabakada yer almayan kulüp hakkında, hükmen mağlubiyet kararı verilmekle birlikte o sezonki Türkiye Kupası müsabakalarından ihraç edilir ve takip eden sezonda Türkiye Kupası’nda yer alamaz. Ayrıca, Türkiye Kupası’nın ticari haklarından elde edilen gelirlerin dağıtımına ilişkin olarak hiçbir talepte bulunamaz.

(2) Kupa organizasyonunda mücadele eden kulüpler, ulaşım, konaklama ve benzeri masraflarını kendileri karşılarlar.

(3) Türkiye Kupası müsabakalarında meydana gelen tüm disiplin ihlallerinde Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu yetkilidir.

Beşiktaş, statüye göre hükmen mağlup sayılacak, gelecek sezon Ziraat Türkiye Kupası'na katılamayacak ve bu sezon elde etmeye hak kazandığı gelirlerden mahrum kalacak.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı