19 Temmuz 2018 09:33 | Son Güncelleme: 19 Temmuz 2018 15:51

Beşiktaş'tan Fabri'ye yeni sözleşme teklifi

Yönetim Fulham’dan teklif alan 30 yaşındaki kaleciye, “Ücretini 1.3 milyon eurodan 2’ye çıkartalım ve 3 sezonluk daha sözleşme yapalım” teklifi yaptı. Fabricio da sıcak bakıyor.

SEZON sonunda sözleşmesi bitecek olan Fabri’ye, Avrupa kulüplerinin ilgisi Beşiktaş yönetimini harekete geçirdi. İngiliz ekibi Fulham’ın talip olduğu İspanyol kalecinin ayrılmasını istemeyen yönetim, gelen cazip teklifi geri çevirdi. Teknik Direktör Şenol Güneş’in de çok memnun olduğu Fabri’nin gelmesinden sonra kalede sorun yaşamayan Siyah-Beyazlılar, bu beraberliğin devam etmesi için kolları sıvadı. İspanyol file bekçisine 3 sezon daha kalması için teklif yapıldı. Fabricio’nun ücretine zam yapılması kararı da alındı.

ORTALAMAYA GÖRE YÜKSEK FİYAT

Beşiktaş’tan sezonluk 1.3 milyon euro garanti para kazanan Fabri’ye 700 bin euro daha zam yapılacak. Ücreti 2 milyon euroya (11.2 milyon TL) çıkartılacak olan tecrübeli file bekçisinin kazancı, elde edilen başarılar ve maç primleriyle birlikte 2.5 milyon euroya yaklaşacak. Teklife olumlu bakan İspanyol kalecinin, ailesiyle görüştükten sonra Beşiktaş’a kararını bildirmesi bekleniyor. Siyah-Beyazlı yönetim de kesinlikle önerdiği 2 milyon euronun üzerine çıkma düşüncesinde değil. Bu konuda pazarlık payının bulunmadığı Fabri ve menajerine de iletildi. 

KULÜPLE KİMYASI ÇOK UYUŞTU

Beşiktaş yönetimi, İspanyol kalecinin kulüple kimyasının çok uyuştuğunu ve bu nedenle kalmasını istediklerini de belirttiler. İki sezonda Beşiktaş’ta 87 karşılaşmaya çıkan ve şampiyonluk sevinci yaşayan Fabri, taraftarların da bağrına bastığı isimlerden biri. Bu sürede sadece 2 sarı kart gören ancak hiç kırmızı görmeyen Fabri, kalesinde 94 gol gördü. Tecrübeli file bekçisi 27 karşılaşmada ise kalesini gole kapattı. Kariyerinde hep İspanya’da oynayan Fabricio, Beşiktaş’ta mesleğinin zirvesine ulaşmıştı.

(AKŞAM)

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
TEK BAŞINA
Cem Dizdar