02 Aralık 2016 14:31 | Son Güncelleme: 02 Aralık 2016 14:34

Büyük skandal! Cinsel tacize uğradı para teklif ettiler

Chelsea'de cinsel tacize uğrayan eski futbolcu Johnson, susması karşılığında kulüp tarafından kendisine 50 bin sterlin ödendiğini ileri sürdü

 İngiltere Premier Lig ekiplerinden Chelsea'nin eski  futbolcusu Garry Johnson, maruz kaldığı cinsel istismarı kamuoyuna açıklamaması  karşılığında kulüp tarafından kendisine 50 bin sterlin ödendiğini iddia etti.
 
Kulübün kapısından 1970 yılında 11 yaşındayken giren ve 13 yaşından  itibaren tacize uğradığını belirten Johnson, başkent temsilcisinde küçük yaştaki  yetenekleri keşfeden ekibin başındaki Eddie Heath'in adının karıştığı cinsel istismar iddialarının ardından susması için üç yıl kendisine ödeme yapıldığını ileri sürdü.
 
1978–1981 yılları arasında Chelsea forması giyen 57 yaşındaki Johnson,  "Sanırım beni kontrol altında tutmak için ödeme yapıyorlardı. Chelsea'yi dünyada  milyonlarca seveni takip ediyor. Dünyanın en zengin ve büyük kulüplerinden  birisi. Bütün taraftarları gerçekleri bilmeyi hak ediyor. Susmaları için  diğerlerine de ödeme yapmış olabilirler. Umarım hiçbir kulüp bunların üstünün  örtülmesine ve kimsenin adaletten kaçmasına izin vermez." ifadelerini kullandı.
 
1968-1979 yılları arasında Chelsea'de görev yapan Heath, hakkındaki  iddiaların ortaya çıkmasından önce hayatını kaybetti.
 
Bury ve Sheffield United'ın eski futbolcusu, 43 yaşındaki Andy  Woodward'ın, futbola başladığı dönemde teknik direktör Barry Bennell'in cinsel  istismarlarına maruz kaldığını açıklamasıyla başlayan İngiliz futbolundaki  pedofili ve cinsel istismar tartışmalarında, 17 polis ekibi görev yapıyor.
 
Çocukları korumak için 1884 yılında başkent Londra'da kurulan  Çocuklara İşkenceyi Önleme Derneği (NSPCC), bu konuyla ilgili oluşturduğu şikayet  hattına 23-29 Kasım tarihlerinde 860 ihbar aldığını bildirmişti

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ