09 Aralık 2016 18:58 | Son Güncelleme: 09 Aralık 2016 18:59

Chapecoense kazası için yapılan soruşturmada flaş iddia!

Dünyayı yasa boğan Chapecoense kazası için yapılan soruşturmada flaş bir açıklama gündeme oturdu.

71 kişinin hayatını kaybettiği Chapecoense kazası ile ilgili soruşturmalar sürerken; flaş bir açıklama geldi.

Bolivya Sivil Havacılık Departmanı'nda hava trafik kontrolünde çalışan Celia Castedo, uçağın Kolombiya'ya gitmek için benzininin yeterli olmadığını söylediğini, uçuşu durdurmaya çalıştığını, ancak üst kademeden bunu yapmaması yönünde uyarı aldığını ifade etti.

Castedo, yaptığı yazılı açıklamada; "Uçuş öncesinde hazırladığım raporu değiştirmem yönünde üstlerim tarafından taciz ve baskıya uğradım. Yapılan detaylı incelemeler sonunda, ki ben de uçuş öncesinde beş kez bunun altını çizmiştim, en önemlisi uçuş zamanı ile uygun şekilde benzin takviyesi yapılmasıydı" ifadelerini kullandı.

BOLİVYA'DAN YALANLAMA GELDİ

Castedo'nun gündeme oturan sözlerinin ardından ilk açıklama geldi. Bolivya İçişleri Bakanı Milton Claros, Castedo'nun bu sözlerinin doğruyu yansıtmadığını belirtti ve, "Uçuş öncesinde, uçuş planı ile ilgili herhangi bir gözlem yapılmamıştı. Kendisi hatalarını kapatmak için başka belgeler uydurma peşinde" dedi.

Uçağın kara kutusuna ulaşılması sonrasında pilot Miguel Quiroga'nın da benzin probleminden bahsettiği ve, "Elektrik sisteminde büyük hata var. Benzin bitiyor" sözlerini kullandığı ortaya çıkmıştı. Uçuşu gerçekleştiren LaMia şirketinin genel müdürü Gustavo Vargas tutuklanırken, Celia Castedo da Brezilya'dan sığınma talep etmişti.

Kurtulan 6 kişi arasında bulunan uçuş ekibinden Erwin Tumuri de, Cobija da benzin takviyesi yapmak için durmayı planladıklarını, ancak pilotun bundan vazgeçtiğini söyledi

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE