20 Şubat 2018 12:55 | Son Güncelleme: 20 Şubat 2018 12:58

Chelsea antrenöründen itiraf: Türkiye'den teklifler vardı

Chelsea kulübünün Loan technical coach (Kiralık oyuncu sorumlu antrenörü) Eddie Newton ile konuşarak merak edilen çok sayıda soruyu Lig Radyo’da Yetkin Etkin ile Ajans Futbol’da cevapladı.

Misyonumuz değer arttırmak

Dünyanın her yerinde oyuncularımız bulunuyor. Meksika’dan Hollandaya tüm oyuncularımızı takip ediyoruz. Türkiye’de Kasımpaşa’da forma giyem Omeruo şu anda oyuncularımızdan bir tanesi ve gelişimini takip ediyoruz. Bizim amacımız yaklaşık 38 oyuncumuz var Chelsea’ye hazırlanmaları veya diğer tarafta katkı sağlayarak değerlerini yükseltmekten yana misyonumuz devam ediyor.

Baba Rahman Almanya’da kalmak istedi bizde destekledik

Öncelikle şunu söylemem lazım. Geçen sene Afrika kupasında Gana milli takımında forma giyerken önemli bir sakatlık yaşadı. Bu sakatlığın sonucunda Schalke ona değer verdi. Yakın bir ilişkisi olan kulüp ile orada devam etmek istedi. Oyuncu olarak gelişimde huzur ve mutluluğunu yakalamışken kalmak istedi. Türkiye’den oyuncuya teklifler geldiğini biliyorduk ama kendisi kariyerini Almanya’da sürdürmek isteyince bizde kulüp olarak onu destekledik.

Demba ba özel bir isimdi transferi yarar getirdi

Demba ba ‘yı aslında anlatmak için bir kelime yeterli müthiş bir insan ve müthiş bir karakter. Türk taraftarların onu neden bu kadar sevdiğini çok iyi anlıyorum. Sonuç olarak maça gelmek için bir para ödüyorsunuz ve karşılığında efor istiyorsunuz. Bana bu transferi sorduğunda müslüman bir ülke olması kendisininde dini açıdan rahat edebileceğini söyledim. Ayrıca Beşiktaş başkanı sakatlığını sorduğunda gayet iyi durumda olduğunu söylemiştik. Zaten sonrasında gayet başarılı oldu. İyi bir para kazandırarak giti ama adına neden besteler yapıldığı çok açık. O çok özel bir oyuncu. 

Diego Costa gelse çok başarılı olurdu

Aslında Diego Costa’nın biz nereye gideceğini biz başından beri biliyorduk. O da Atletico Madrid’i tercih etti. Böyle haberler çıkması son derece doğal. Türkiye’ye gelseydi inanın çok başarılı olurdu. Çünkü %100 anlamda her zaman katkı veren güçlü bir oyuncu. Buraya gelseydi Beşiktaş taraftarı onu çok severdi.Dünya’nın neresine giderse gitsin böyle önemli bir golcüye ihtiyaç var.

‘Kağıt üzerinde favori takımlar bazen sadece kağıttan ibarettir’

Bundan 4-5 sene öncesine gittiğimiz zaman Bayern Münih takımını Münih’te finalde Chelsea takımı ile yendik. Bende o zaman Di Matteo’nun yardımcılığını yaparken sahadaydım. Münik kağıt üzerinde favori olarak çıkmıştı ve hatta tüm dünya üzerinde bu kupayı Bayern Münih’in kazanacağını düşünüyordu. Ama o gün kazanan biz olduk. Bunu kazanırken takımın omurgasını oluşturan kalede Petr Cech, defansta John Terry, orta sahada Lampard, santraforumuz Drogba ile makina gibi işleyen bir sistemimiz vardı. Bu takım 10 senedir beraberdi. Her zaman çeyrek finalde bazen yarı finalde Barcelona’ya elenmişti. Ama sonunda bu kupayı kazanacağımızı biliyorduk. Benim bir hocamın çok önemli sözü var ‘kağıt üzerinde favori takımlar bazen sadece kağıttan ibarettir’ Evet bu maça başlarken Bayern Münih önde görülebilir ama Beşiktaş’ın şansı bulunuyor. Bu seviyeleri yaşamış Quaresma-Pepe gibi isimlere sahip bir takım olduğu için onlara çok iş düşecek.

Stoch transferi tutmadı bazen uyum sorunu yaşanabiliyor....

Miroslav stoch ile alakalı bazen transferler tutmayabilir matematikte olduğu gibi 2 kere 2 bazen 4 etmeyebiliyor. Stoch beklentisi yüksek ama sürekliliği olmayan bir oyuncu oldu. Kısa süreli olsa bile katkı sağladı ama tutmadı.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer