18 Ağustos 2018 12:47 | Son Güncelleme: 18 Ağustos 2018 23:51

Fenerbahçe ilk yenilgisini aldı

Fenerbahçe, Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk oldu.

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor ile Fenerbahçe, Yeni Malatya Stadyumu'nda karşı karşıya geldi. Geçtiğimiz sezon deplasmanda en çok kazanan takım olan Fenerbahçe, Phillip Cocu yönetiminde sezonun ilk deplasman maçında Yeni Malatyaspor'a 1-0 mağlup oldu ve ilk yenilgisini yaşadı.

Ev sahibi Evkur Yeni Malatyaspor'a galibiyeti getiren tek gol, karşılaşmanın 70. dakikasında Danijel Aleksic'ten geldi. Sol çaprazdan sert bir vuruş yapan Aleksic, Volkan Demirel'in de hatasıyla Malatyaspor'a galibiyeti getirdi.

Geçen hafta sahasında Bursaspor'u yenerek sezona galibiyetle başlayan Fenerbahçe, ilk deplasmanında ilk yenilgisini yaşayarak 3 puanda kaldı. Geçtiğimiz hafta Göztepe'yi yenen Yeni Malatyaspor ise yeni sezona 2'de 2 yaparak başlayıp 6 puana çıktı.

Süper Lig'in 3. haftasında Fenerbahçe, Göztepe deplasmanına çıkacak. Yeni Malatyaspor ise deplasmanda Kayserispor ile karşılaşacak.

İLK TEHLİKE BARIŞ'TAN GELDİ

Karşılaşmanın ilk yarısı düşük bir tempoda geçerken ilk tehlike 31. dakikada Fenerbahçe'den geldi. Slimani'nin pasıyla sol kanatta buluşan Barış Alıcı, ters köşeye plaseyi gönderdi. Malatyaspor kalecisi Ertaç iki hamlede topun sahibi oldu.

SLIMANI GOLE YAKLAŞTI

Fenerbahçe'nin yeni transferi Islam Slimani, 40. dakikada ilk golüne çok yaklaştı. Fenerbahçe'nin rakip ceza alanı önünde kurduğu baskı sonrası topu kapan Slimani, topu önüne aldı ve penaltı noktası üzerinden vuruşunu yaptı, Ertaç soluna giden topu tek hamlede kontrol etti. 53. dakikada Slimani, bir önemli fırsattan daha yararlanamadı. Şener sağ kanattan ortaladı, kale önünde bomboş durumdaki Slimani'nin yere doğru vurduğu kafada top yandan auta çıktı.

BARIŞ VURDU, ÇİZGİDEN ÇIKTI

İkinci yarıya baskılı başlayan Fenerbahçe, 57. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Şener'in ortasında Slimani'den önce Ertaç'ın yumrukladığı top Barış'ın önüne düştü. Barış önünü açıp şutunu çekti, savunma topu çizgiden çıkardı.

VOLKAN DEMİREL'İN HATASI, MALATYASPOR'U ÖNE GEÇİRDİ

Malatya'daki sessizlik 70. dakikada bozuldu. Fenerbahçe yarı alanın ortalarında topu kazanan Guilherme, savunma arkasına doğru uzun bir top gönderdi. Aleksic, sol çaprazdan gelişine top düşmeden vurdu. Volkan Demirel, üstüne gelen topa reaksiyon gösteremedi ve top ağlarla buluştu. Evkur Yeni Malatyaspor, bu golle 1-0 öne geçti.

COCU'DAN ALPER VE SOLDADO HAMLESİ

Yeni Malatyaspor'un golünün ardından Fenerbahçe teknik direktörü Phillip Cocu, hemen hamlede bulundu. Hollandalı teknik direktör, Barış Alıcı ve Şener Özbayraklı'yı oyundan çıkartırken yerlerine Alper Potuk ve Elif Elmas'ı dahil etti. Sistemi de değiştiren Cocu, Mehmet Topal'ı sağ bek pozisyonunda oynattı.

GALİBİYET SERİSİ SONA ERDİ

Yeni Malatyaspor yenilgisiyle birlikte Fenerbahçe'nin galibiyet serisi de sonlanmış oldu. Malatya'ya Süper Lig'deki üst üste 10. galibiyeti için çıkan Fenerbahçe, galibiyet serisini yitirdi. Sarı lacivertliler, geçen sezonun son 8 maçını ve yeni sezonun ilk maçını kazanmıştı.

PHILLIP COCU'DAN 5 DEĞİŞİKLİK

Spor Toto Süper Lig'in 2. haftasında Evkur Yeni Malatyaspor'a konuk olan Fenerbahçe'nin teknik direktör Phillip Cocu, Benfica'ya karşı oynadıkları UEFA Şampiyonlar Ligi 3. ön eleme turu maçına göre ilk 11'de 5 değişikliğe gitti.

Cocu, Evkur Yeni Malatyaspor karşısına, Volkan Demirel, Şener Özbayraklı, Skrtel, Neustaedter, Hasan Ali Kaldırım, Mehmet Topal, De Souza, Mehmet Ekici, Ayew, Barış Alıcı, Slimani 11'i ile çıktı.

Tecrübeli teknik adam, Benfica maçında görev alan Isla'nın yerine Şener Özbayraklı, Eljif Elmas'ın yerine De Souza, Alper Potuk'un yerine Mehmet Ekici, Valbuena'nın yerine Barış Alıcı, Giuliano'nun yerine de Slimani'ye ilk 11'de şans verdi.

SLIMANI İLK KEZ SAHADA

Fenerbahçe'nin İngiltere Premier Lig ekibi Leicester City'den kiraladığı Cezayirli santrfor İslam Slimani, ilk kez bir maçta sarı-lacivertli formayı giydi.

Teknik direktör Cocu, tecrübeli golcüyü ilk maçında başlangıç 11'inde görevlendirdi.

MALATYASPOR'DA 2 DEĞİŞİKLİK

Evkur Yeni Malatyaspor Teknik Direktörü Erol Bulut, Süper Lig'in ilk haftasında 3-1 kazandıkları Göztepe maçına göre ilk 11'de 2 oyuncu değişikliğine gitti.

Genç teknik adam, Fenerbahçe karşısına, Ertaç Özbir, Seth, Mina, Sadık Çiftpınar, Rahman Buğra Çağıran, Ahmed Ildiz, Guilherme, Pereira, Aleksic, Adem Büyük, Boutaib ilk 11'yle çıktı.

Bulut, Göztepe maçında oynattığı Dia'nın yerine Pereira'ya görev verirken, kırmızı kart cezalısı Chebake'nin yerinde ise Rahman Buğra Çağıran'ı sahaya sürdü.

FENERBAHÇE TARAFTARINA KAYISI İKRAMI

Evkur Yeni Malatyaspor-Fenerbahçe karşılaşmasını izlemek için kente gelen sarı-lacivertli taraftarlara, Malatya Ticaret Borsası tarafından kayısı ikram edildi.

Yeni Malatya Stadı'nda oynanan karşılaşma öncesinde, özel hazırlanan ve içerisinde hem gün kurusu hem de kükürtlü kayısı bulunan küçük paketler, sarı-lacivertli taraftarlara dağıtıldı.

Öte yandan, her iki takımın taraftarları da maça yoğun ilgi gösterdi. Ev sahibi takım tribünlerin tamamına yakını dolarken, Fenerbahçe taraftarları da kendilerine ayrılan bölümden takımlarını destekledi.

(Sporx)

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
BAHİS MASASI
Sarper Can Ayaz