13 Eylül 2018 12:23 | Son Güncelleme: 13 Eylül 2018 12:29

Fenerbahçe'de Harun Tekin, Jailson ve Yassine Benzia için imza töreni düzenlendi

Fenerbahçe'de yeni transferler Harun Tekin, Jailson ve Yassine Benzia için imza töreni düzenlendi ve basın mensuplarının soruları yanıtlandı. Fenerbahçe, yeni transferleri Harun Tekin, Jailson ve Yassine Benzia için imza töreni düzenledi.

Lille'den kadroya katılan Benzia, "Görev bulduğumda en iyisini yapmaya hazırım, Alex'in pozisyonu çok özel bir pozisyon. Ben beklentilerin karşılığını verebilmek için maksimum performansı vereceğim. Bu takımın formasını giyeceğim için çok mutluyum" dedi.

Oyun tarzı sorulan Cezayirli oyuncu, "Yaratıcı bir oyuncuyum, son pasları seven biriyim. Ön tarafta oynayan futbolculara yardımcı olmak istiyorum. Türkiye'de çok coşkulu taraftarlar var ve ben de bu tadı almak için sabırsızlanıyorum" diye konuştu.

JAILSON: "TARİH YAZMAK İSTİYORUM"

Brezilyalı oyuncu Jailson, "Türkiye liginde futbol çok hızlı oynanıyor, Brezilya liginde biraz daha yavaş. Türkiye'de aynı zamanda temas futbolu daha fazla. Fenerbahçe'de başarılı olmak istiyorum, burada tarih yazmak istiyorum" ifadelerini kullandı.

Gelmeden önce Josef ve Giuliano ile konuştuğunu kaydeden Brezilyalı oyuncu, "Markaj yapan bir futbolcuyum, savunmaya her zaman yardım ederim. Öne de çıkarım. Benim için en önemli şey takım arkadaşlarıma yardım edebilmek ve bunun için de maksimum performansımı sergileyeceğim. Benim her zaman Brezilya dışında forma giymek bir rüyaydı ve Fenerbahçe de benim için fırsat oldu. Buraya gelmeden önce Josef ve Giu ile konuştum ve çok olumlu referanslar aldım" mesajını paylaştı.

HARUN: "HOCAMIZIN BENDEN İSTEĞİ..."

Bursaspor'dan kadroya katılan Harun Tekin ise, "Fenerbahçe herkesin hayali, burada olduğum için mutluyum ve kendimi şanslı hissediyorum. Fenerbahçe'de çok büyük kaleciler forma giydi. Benden beklentileri biliyorum ve çok çalışacağım. Hedeflerim arasında milli takım da var ve orada da oynamak istiyorum" diye konuştu.

Topu oyuna sokma konusunda kendisine güvendiğini kaydeden 29 yaşındaki kaleci, "Günümüzde kaleciler daha fazla önde oynuyor, hocamız da benden topu oyuna sokmamı istiyor, bu konuda kendime güvenim tam ve hocamızın istediklerini yapabileceğini düşünüyorum" dedi.

COMOLLİ’NİN AÇIKLAMALARI

Fenerbahçe, yeni transferleri Harun Tekin, Benzia ve Jailson için imza töreni düzenledi. Sarı-lacivertlilerin Ülker Stadı'nda gerçekleştirdiği imza töreninde Comolli yabancı sınırı hakkında önemli açıklamalarda bulundu.

Fenerbahçe Sportif Direktörü Damien Comolli, yabancı sınırı hakkında konuştu. Fransız futbol adamı, konu hakkında net bir bilgilerinin olmadığını söyledi.

"Yeni transferlerin aramıza katılmasından dolayı çok mutluyum." diyen Comolli, "Başkanımızla, asbaşkanımızla, Cocu ile konuştuğumuz ve çıkarttığımız oyuncu profiline çok uyuyorlar. Kaleci pozisyonu uzun zamandır aradığımız bir pozisyondu. Bu transfer için sadece mali kaynak gerekiyordu. Souza'nın ayrılışından sonra bir orta saha, Giuliano'nun ayrılışından sonra bir on numara almamız gerekiyordu. Hırslı futbolcular. Onlar sistemimize uyum sağlayacaktır." dedi.

YABANCI SINIRI AÇIKLAMASI

Yabancı sınırı konusunda net bir bilgimiz yok, dedikoduları duyuyoruz. Böyle bir değişiklik olacaksa çok erken tarihte haber verilmeli. Geçtiğimiz gün U21 Ligi'nin olmayacağına dair bir yazı geldi. Ancak TFF ile bunun öncesinde herhangi bir iletişimimiz olmadı. Benim tecrübemin bana söylediği bir şey var; yabancı sınırındaki değişiklikler Milli Takım ve Türk futbolu adına bir günde her şeyi değiştirecek şeyler değil. Futbol akademinize, altyapınıza önem vermeli ve daha iyi tesisler yapmalısınız. En üst seviyede kuralı değiştirip, altyapıda gençler için bir şeyler yapmazsanız değişimi göremezsiniz. Fenerbahçe'de bizim yaptığımız da bu." şeklinde konuştu.

"KALECİYE İHTİYACIMIZ VARDI ANCAK..."

Fransız futbol adamı, "Benzia uzun dönemdir takipte olduğumuz bir oyuncu değildi, çünkü finansal olarak uzağımızdaydı. Lille’den bir telefon aldım ve hangi oyuncuya ilgi duyarsınız diye sordular. Benzia için maliyeti karşılayamazdık ancak kiralık olarak bir anlaşma yapabiliriz dediler. Finansal olarak ulaşamayacağımız, harika bir noktaydı. Bu nedenle son güne kaldı. Harun gözlemlediğimiz kalecilerden biriydi. Notlarımız arasında 3.sıradaydı ve bizim hedefimizde olan bir oyuncuydu. Kaleciye ihtiyacımız vardı ancak finansal kaynakları düşünüyorduk. Finansal kaynaklar elimize geçtiği an bu transferi gerçekleştirdik." dedi.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU BODRUM – KUŞADASI ETABI İLE DEVAM ETTİ
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
CANLI DİNLE
MAÇ GÜNÜ