18 Kasım 2017 12:05 | Son Güncelleme: 18 Kasım 2017 12:05

Fikret Orman: Bu senede şampiyon olacağız

Beşiktaş Kulübü 2017 Yılı 4. Olağan Divan Kurulu Toplantısı'nda Başkan Fikret Orman açıklamalarda bulundu.

İşte Orman'ın yaptığı açıklamalar:

-6 SENE ÖNCE BU NOKTALARDA OLACAĞIMIZI SÖYLESEK...-

"Kurullarımız birbirlerinin alanları içerisini girmez. Özellikle Denetleme Kurulu’na her seferinde ifade etmekteyim. Çok şeffaf bir şekilde çalışmalarını yapmaktalar. Bütün şeffaflığıyla ne istiyorlarsa bakabilme ve inceleme hakkına sahipler. Borç artışının nereden kaynaklandığı ifade edildi. Bazı şeyleri iyi anlayabilmek için tekrar etmek istiyorum. Bizim Beşiktaş’ı aldığımız dönemdeki ortamı hepimizin hatıralarındadır. O gün itibariyle Beşiktaş’ın zaten mevcut gelirinin yüzde 30-35’i faize gitmekteydi. İki misli de kontrat giderleri ve büyük kısmı da temlik edilmişti. Moral motivasyon takıma olan güveni de hepimiz biliyoruz. Yaklaşık 6 senelik dönemde  Beşiktaş,  180 milyon doların üzerinde faiz ödemiştir. Bunlar gerçekler. Bunları ödemenin azaltmanın yöntemleri de belirli şeylerdir. Ya sermaye koyacaksınız ki faiz yükünden kurtulacaksınız. Ya da kulübünüzü daha büyüterek bilanço üzerinden azaltma yönetimiydi. 330 milyon dolar borcun banka faizlerine zaten 30 milyonun üzerindeki rakam gitmekte. Beşiktaş’ın boşta olan rakımı 10 milyon dolar, kontrat rakamı 140 milyon dolardı. Yani her sene 130 milyon dolar kaynak bulmak lazımdı. Takım, stat ve rakiplere göre bütçeleri hepiniz biliyordunuz. Şu an görmüş olduğunuz Beşiktaş’ı bundan 6 sene önce bu noktalarda olacağını söylesek hayalcilik olarak ifade edecektiniz."

-BU KONULAR BÜTÜN ŞEVKİMİZİ KIRMAKTA-

"Biz gecemizi gündüzümüze katarak Türkiye’nin en güzel stadını yaptık. Beşiktaş’ın stadının maliyetinden bahsediyoruz. Beşiktaş’ta bir sürü şeyi değiştiriyoruz. Her geçen gün daha yukarı giden bir camia yaratmaya çalışıyoruz. Kişisel kıskançlıklar hem camiamızı hem de bizim şevkimizi kırmakta. Buna sahip çıkmak en başta sizin göreviniz. Bu konular bütün şevkimizi kırmakta”

-BU SENE DE ŞAMPİYON OLACAĞIZ, İNANIN-

"Şampiyonlar Ligi’nde iyi gidiyoruz. Lige konsantrasyon bozukluğuyla başladık ama dün akşam gördük. Kazanma hırsı üst düzeydedir. Takımımız bu sene şampiyon olarak bitirecektir. Buna inanın. Beşiktaş, bütün engelleri aşacak kadroya sahiptir. Aşağı çekmeler olacaktır. Hocamız da ifade etti. Spor gazetelerine baktığımızda hakemle alakalı “Beşiktaş’ın Çınar’ı diye bir algı yaratılarak hakem baskı altında bırakılmaya başlandı. Beşiktaş kenetlenerek buradan çıakcak. Beşiktaşl’ın yüzde 99’ı Beşiktaş yönetimi ve başkanın arkasında kenetlenmiş vaziyettedir. Bizim aramızda hiçbir nifak yoktur. Ben ne söylesem arkasındadırlar. Şampiyonlar Ligi’nde Allah izin verirse Salı günü bir üst tura çıkmamızı kesinleştirip bu seneyi de ligi şampiyonlukla bitirip üst üste 3 defa şampiyon olacağız."

-STADIMIZ DÜNYANIN EN GÜZEL STADI SEÇİLDİ-

“Stadımız dünyanın en güzel stadı seçildi. Süper Kupa Finali oynanacak. Akhisar başkanı dün stattaydı. Yeni statlarında kaç kamera olduğunu sordum. ‘176 tane kamera var’ dedi. Bu statta 1200 tane kamera vardır. Bunları çoğu akılı kamera. ‘O stat, bu stat’ diye kıyas yapıyorlar ya bu da akıllarında olsun.”

-BEŞİKTAŞ'IN BORCUNUN ARTMASININ SEBEBİ...-

"Beşiktaş’ın borcunun artmasının sebebi futbol takımı değil. Faiz, kur farkı, amatör şubeler, BJKTV… Basketbol takımıza hep birlikte sahip çıkmalıyız. Bu kulüp bizim kulübümüz. Güzel bir salonumuz var. Ufuk Sarıca ve arkadaşlarını destekleyelim. Beşiktaş hepimizin. Kulübümüzün gereği olan takımımızın arkasında duralım."

-TAŞINMA İŞLEMLERİ BAŞLADI-

"BJK TV 2 Aralık’taki Galatasaray maçıyla burada HD olarak yayına başlayacak. Taşınma işlemleri başladı."

-FULYA PROJESİ HEBA OLMUŞ BİR PROJEDİR-

"Fulya projesi heba olmuş bir projedir. Oraya tekrar yatırım yapılması lazım. Yaklaşık 3-4 milyon dolarlık yatırım yapılması lazım. Bu yapılmazsa senelik 3-4 milyon dolarlık kira gelirinden olacağız. O yatırımı yapacağız, yapmak zorundayız. Fulya yapılırken 12-15 milyon dolar gelir getirilecek yerdeki gelirin yarısı yoktur. O kadar gelirimiz var denilen yer yoktur."

-YÜZDE 1400 BÜYÜMEYE GELMİŞ VAZİYETTEYİZ-

"Kartal yuvaları rekorların rekorunu kırma gayret içerisindeyiz. Geldiğimiz güne göre yüzde 1400 büyümeye gelmiş vaziyetteyiz. Arkadaşlarımı tebrik ediyorum, hepinize teşekkür ediyorum"

-REZA ZARRAB İLE BİZİ ORTAK YAPANLAR...-

"Camia içerisindeki kıskançlıklar, fitneler bitmiyor. Her geçen gün daha adileşerek büyümekte. Maalesef bunları yaşıyoruz. Reza Zarrab’a bir tane loca sattık. Hayatımda onu iki kere gördüm. Kanada’da şirketlerimiz varmış. Madem biz ortağız bu şirket ne işi yapıyor biz de bilelim. Reza Zarrab ile bizi ortak yapanlar kulüple menfaati kesilen insanlar oldu.Çeteci de olduk. Bunların arkasında kimlerin olduğunu biliyoruz. Yargı yoluna gittik. Fetö’den tutuklu Mehmet Topuz ile telefon trafiği ortaya çıktı denildi. O denilen telefonu ben 1 senedir kullanmıyorum ve hayatımda o insanları ne gördüm ne de tanıdım. Beşiktaş’ı yönetirken bunlarla muhattabız. Ayıptır, biz onlara ne kötülük yaptık. Başkalarının bunları dile getirmesini bir nebze anlayışla karşılaşıyorum ama kendisini Beşiktaşlı tanıtıp bunları konuşanlara büyük üzüntü duyuyorum."

-MITROVIC'İN MENAJERİNE...-

"Mitrovic’in transferinde ne kadar komisyon ödenmiş diyorlar. 4,2 milyon Euro bonservis bedeli ödendi, kendi maaşı 1,2 milyon Euro ve 3,5 senelik kontratı var. Kontratı 50’şer bin Euro artışlarla geliyor. Yaklaşık toplam 4,2- 4.3 milyon Euro ücret ödenecek. Menajerine de oyuncuyla yapılan kontratın yüzde 10’u yanı 420 bin Euro’luk 3,5 sene içerisinde ödenecek kontrat yapıldı. Şu ana kadar da bir ödeme yapmadık."

-HİÇ KORKMAYIN BİZ YILMAYIZ-

"Beşiktaş, bizim Beşiktaşımız. Sizin için çalışıyoruz. Biz kendimizi sizin için adadık. Bu fotoğraf kendiliğinden oluşmadı. Beşiktaş’ın hakları savunulmuyor derken Beşiktaş’ın temsili ile alakalı büyümesiyle, taraftarının artmasıyla ilgili bir rahatsızlık duyuyor musunuz? Türkiye’de iki büyük var denilirken ‘Türkiye’nin bir büyüğü var’ dememizden bir rahatsızlık duyuyor musunuz? Beşiktaş iyi yoldadır. Kıskançlık insanın içinde olan bir şeydir. Ama Beşiktaşlıya yakışmaz. Beşiktaş için çalışıyoruz, hiç korkmayın biz yılmayız. Hiçbir zaman yılmadık. Ne çektiğimi bilin diye anlatıyorum. Anlattığım da yüzde 50’sidr. Ailemize, çocuklarımıza atılan mesajlarım söylemiyoruz. Bel altı vurmaya çalışıyorlar. Bizi yıldırmak istiyorlar ama biz yılmayız. Biz bu işe kefenimizle girdik. Lütfen Beşiktaş’ın başarısı için el birliğiyle mücadele edelim." (haber1903)

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ