19 Ağustos 2018 12:01 | Son Güncelleme: 20 Ağustos 2018 00:31

Galatasaray 2'de 2 yaptı

Spor Toto Süper Lig'in ikinci haftasında Galatasaray, Türk Telekom Stadyumu'nda Göztepe ile karşı karşıya geldi. Galatasaray, Göztepe'yi ilk yarıda bulduğu tek golle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

Galatasaray'a rakibi karşısında galibiyeti getiren golü 43. dakikada yeni transferlerden Henry Onyekuru kaydetti.

Bu galibiyetin ardından Galatasaray, Spor Toto Süper Lig'de puanını 6'ya çıkardı. Göztepe ise ikinci haftayı da puansız kapattı.

Galatasaray, Süper Lig'in 3. haftasında taraftarı önünde Alanyaspor'u konuk edecek. Göztepe ise bir sonraki hafta İzmir'de Fenerbahçe'yi ağırlayacak.

Göztepe, karşılaşmanın ilk tehlikeli pozisyonuna giren ekip oldu. Gelişen hızlı hücumda Yasin Öztekin, orta sahadan aldığı topla ceza alanına kadar geldi. 6. dakikada Yasin topu sağına çektikten sonra kaleyi düşündü. Yasin'in yerden vuruşu kaleci Muslera'da kaldı.

Mücadelenin 19. dakikasında sağ kanattan Galatasaray etkili geldi. Ceza sahasına doğru çevrilen topu, yaydaki Yuto Nagatomo'ya kadar geldi. Nagatomo, topu kontrol ettikten sonra yay içerisinden kaleyi düşündü. Japon oyuncunun şutunu kaleci kontrol etmeyi başardı.

Galatasaray, 33. dakikada sol kanattan hücuma çıktı. Onyekuru'nun şık topuk pasında Nagatomo çizgide hareketlendi. Yuto Nagatomo daha sonra sol kanattan ceza sahasına doğru topu gönderdi. Eren Derdiyok'tan önce savunma araya girdi ve topu kornere gönderdi. Belhanda'nın kullandığı korner sonrası Göztepe hızlı hücuma çıktı. Halil orta sahayı topla geçerken Onyekuru gerilerden gelip topu aldı. Daha sonra Onyekuru, Yasin Öztekin'in müdahalesiyle yerde kaldı ve hakem faulü belirledi. Yasin Öztekin bu pozisyonda bir de sarı kart gördü.

HENRY ONYEKURU'DAN İLK GOL! TEK PAS, TEK VURUŞ

İlk yarının sonları oynanırken bu kez Galatasaray hızlı hücuma çıktı. Orta sahada havalanan topu Henry Onyekuru kafa vuruşuyla Fernando'ya gönderdi. Fernando tek pasta savunma arkasına koşan Henry Onyekuru'ya topu gönderdi. Onyekuru, kaleci Göktuğ'un önde kaldığı pozisyonda yaptığı şık aşırtma vuruşta topu ağlara göndermeyi başardı. Galatasaray, 43. dakikada Onyekuru'nun şık golüyle Göztepe karşısında 1-0 öne geçti.

İlk yarının kalan kısmında başka gol olmadı. Galatasaray, ilk 45 dakikayı Göztepe karşısında 1-0 önde kapattı.

Fatih Terim, ikinci yarıya oyuncu değişikliği ile başladı. Sarı-kırmızılı takımda Eren Derdiyok kenara gelirken, oyuna Bafetimbi Gomis dahil oldu.

İkinci yarıya Galatasaray hızlı başladı. Uzun gönderilen topu Onyekuru kontrol ettikten sonra ceza sahasına doğru ilerlemek isterken, rakibinin müdahalesiyle yerde kaldı. Hakem ceza sahasının hafif sol çaprazında faulü belirledi. Galatasaray'da serbest vuruş için topun başına Maicon ve Sinan Gümüş geçti. Maicon doğrudan kaleyi düşünürken, top direğin az farkla üstünden auta çıktı.

GÖZTEPE GOLE ÇOK YAKLAŞTI! DİREKTEN DÖNDÜ

Göztepe mücadelenin 58. dakikasında hücum yönünün solundan bir korner kazandı. Ceza sahasına havalandırılan topa Tayfur Bingöl kafayı vurdu. Tayfur'un vuruşunda top yerden sekip direkten geri döndü. Pozisyonun devamında savunma topu uzaklaştırdı.

GALATASARAY'IN YENİ TRANSFER EMRE AKBABA OYUNDA

Fatih Terim mücadelenin 60. dakikasında bir oyuncu değişikliğine daha gitti. Sarı-kırmızılı takımda Sinan Gümüş kenara gelirken, oyuna yeni transfer Emre Akbaba girdi.

Mücadelenin son 15 dakikasında Galatasaray, Göztepe karşısında 1-0 önde girdi. Konuk ekip 75 ile 80 arasında Galatasaray yarı sahasında baskı kurdu.

Galatasaray mücadelenin kalan kısmında oyunu daha çok kendi sahasında kabul ederken, hızlı hücumlarla etkili olmaya çalıştı. 89. dakikada ev sahibi Galatasaray sol kanattan Onyekuru ile hücuma çıktı. Onyekuru sol kanattan altıpasa doğru topu havalandırdı. Emre Akbaba altıpas üzerine hareketlenip bir topuk vuruşu yaptı ancak kaleci Göktuğ gole izin vermedi.

Türk Telekom Stadyumu'nda başka gol olmadı ve 90 dakika sonunda Galatasaray, Göztepe'yi Henry Onyekuru'nun golüyle 1-0 mağlup etmeyi başardı.

(Sporx)

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
BAHİS MASASI
Sarper Can Ayaz