12 Şubat 2016 13:52 | Son Güncelleme: 12 Şubat 2016 13:53

G.Saray şikeden iki kez soruşturuldu!

Galatasaray Divan Başkanı İrfan Aktar'ın "Kulübümüz hiçnir zaman şike soruşturmasına tabii tutulmamıştır" sözlerinin 1993 ve 2012'de yapılan soruşturmalar nedeniyle havada kaldı.

Galatasaray'ın Çarşamba günü yapılan Divan Kurulu Toplantısı'nda Divan Başkanı İrfan Aktar; "Kulübümüz hiçbir dönemde UEFA tarafından şike soruşturmasına tabii tutulmamıştır" sözlerini kullandı. Fakat geriye bakıldığında Galatasaray iki kez "şike" iddiasıyla soruşturmaya tabii tutuldu. Bunlardan birisi; 2012 yılında; Rumen Emanuel Rosu adlı bir gazetecinin "Bir Türk işadamı, Cluj kaptanı Cadu'nun evine 320 bin euro getirdi" iddiası üzerine UEFA soruşturma başlattı. Fakat herhangi bir delile rastlanmadığı için iki tarafta aklandı.

Diğeri ise 2 Kasım 1993'te oynanan Galatasaray-Manchester United'ın maçının hakemi Kurt Roethlisberger'in para karşılığı ayarlandığı iddiası da UEFA tarafından araştırıldı. Cadu davasında olduğu gibi UEFA bu dosya ile ilgili de cezayı gerektirecek herhangi bir delil olmadığına karar vererek dosyayı Disiplin Kurulu'na sevk etmedi.

Fotospor

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM İLE BAHİS GÜNLÜĞÜ