20 Ekim 2016 11:38 | Son Güncelleme: 20 Ekim 2016 11:41

G.Saray'da sular durulmuyor! Kongre öncesi sert sözler

Galatasaray'da yönetimin umut bağladığı Florya ve Riva projelerinin oylanacağı 22 Ekim'deki tarihi kongre öncesi, Ahmet Özdoğan ve Adnan Öztürk satışa karşı çıktı.

Galatasaray'da muhalefet, yönetimin Riva ve Florya arazilerinin satışı için istediği yetkiye karşı çıktı. Galatasaray'da Ortak Akıl Platformu'nun düzenlediği panelde konuşan eski başkan adaylarından Adnan Öztürk, kulübün 10 yıl boyunca her birimde zarar ettiğini tablolarla açıkladı. Sadece amatör branşlarda 10 senede toplam 157 milyon dolar açık verildiğine dikkat çeken Öztürk, "Yönetimdeyken de mevcut şartlarda kulüp varlıklarının satışı yapılarak borcun ödenmeyeceğini savunmuştum. Şimdi de aynı şeyi söylüyorum. Mirasyedi olmayı hiçbir zaman kabul edemeyiz. Miras kalanları satmak değil, taş üstüne taş koymaktır bizim felsefemiz" ifadelerini kullandı.

BU ANLAYIŞLA GİTMEZ

Prof. Dr Ahmet Özdoğan da tartışılması gereken asıl konunun mevcut yönetim tarzına devam edilip edilmeyeceğinin olması gerektiğini söyledi. Özdoğan, "Yaptığı her aktivitede sürekli zarar eden bir kurumun gayrimenkullerini satarak hayatta kalması mümkün değildir. Sürdürülebilir başarıyı getirecek çözümler ve yönetim anlayışına yönelmeliyiz" dedi.

FLORYA'YA DOKUNAMAYIZ

Kulübün ihtiyacının 150 milyon dolar olduğunu dile getiren Prof. Ahmet Özdoğan, "Riva'nın bir bölümü ve Mecidiyeköy'deki otel bize yeter. Riva'yı parsellememiz ve bu alanda bir spor kompleksi kurmamız lazım. Ali Sami Yen Meslek Lisesi ve Spor Yüksek Okulu da olmalı. Florya'ya asla dokunamayız" dedi. Adnan Öztürk ise "Özbek, öncelikle Florya'da maliyeye ait bölümün 16 Temmuz'da sona eren sözleşmesinin neden yenilenmediğini açıklamalı" diye konuştu.

 

 

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE