22 Ekim 2016 11:45 | Son Güncelleme: 22 Ekim 2016 11:48

Kritik kongrede mali durum açıklaması!

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı takım için kritik öneme sahip olağanüstü kongrede bir konuşma yaptı.

Galatasaray Başkanı Dursun Özbek, sarı kırmızılı takım için kritik öneme sahip olağanüstü kongrede bir konuşma yaptı. 
 
Dursun Özbek'in konuşmasından satır başları;
 
Bizim yapmayı düşündüğümüz protokol, basite indirgeyerek söylüyorum, bir arsanın kat karşılığı müteahhite verilmesi gibidir. İstersek daireleri alırız. Buna hakkımız var. Veya Florya'da iki tane plaza yapıldı bunun yüzde 70'i bizim. Nasıl istersek değerlendiririz. Biz şimdi bunu yapınca Florya'yı 100 milyona satmış mı oluyoruz? Benim sizden isteğim yapılan projelerin bu maksatla yapıldığını dikkaten kaçırmayınız.
 
Bir başka görüş; "Florya değerli bir yer, şimdi havalimanı buradan kalkıyor, şimdi yapmayın ileride yaparsınız" Peki ne kadar bekleyelim? Bu belli değil...
 
"ENDİŞELERİNİZİ GİDERDİĞİMİ DÜŞÜNÜYORUM"
 
80 dönümün 22-23 dönümü bize ait, geri kalanı kamuya ait. Peki kamu bunu bilmiyor, Florya'nın değerleneceğini bilmiyor öyle mi? Eğer buraya gökdelen imarı verilecekse zaten verilecek. Şehrin dokusuna uygun imar verilecekse yine verilecek. Bizim söz konusu firmayla çıkarlarımız ortak. Galatasaray burada haklarından vazgeçmiyor. Çok iyi bildiğim bir konu. Dolayısıyla sizlere bilgi aktararak endişelerinizi giderdiğimi düşünüyorum.
 
Bir başka soru; "Florya'yı taşıyorsun Başkan, takım ne yapacak?". Ben bu işe birlikte girdiğim firmayla konuşuyorum. Biz burada proje yapıyoruz ama ben bu takımı çalıştırmak zorundayım. Ben burada irtifa sahibiyim. Sen bana bu takımı çalıştıracağım bir yer göstermeden beni buradan çıkartamazsın. Beni Florya'dan çıkartabilmen için, 1- Benim zaten Florya'da saha eksiğim var, daha büyük bir yer göstermek zorundasın. 2- Ben maç günü tesisten stada 1-1.5 saatte gidiyorum.
 
Sen bana 200-220 dönüm ve stada 15 dakika mesafede bir yer ver. Ben takımı buraya taşıyayım sonrasında anlaşmışsak Florya'yı sana teslim edeyim...
 
"ÖNCE İPOTEKLERİ KALDIRMAMIZ GEREKİYOR"
 
"Riva'yı ve Florya'yı satmayın, Mecidiyeköy'deki oteli satın" diyorlar... Değerli Galatasaraylılar, bütün gayrimenkullerimizin üzerinde ipotek var. Önce bunları kaldırmamız lazım. İpotekli satılabilir ancak kelepir bir satış peşinde değilim. Mecidiyeköy çok değerli. Ayrıca oradaki yerin Galatasaray için de manevi değeri var.
 
Bana "Başkan hiçbir yeri satmadan bu işin içinden çık" deseniz anlarım. Ama onu satma, bunu sat denilmesini anlamıyorum.
 
Biz projede şu an ön anlaşma noktasındayız. Galatasaray'ın haklarını her zaman savunacağız, hiçbir zaman bu haklardan feragat etmemiz söz konusu değil. Ancak şu an o noktalarda değiliz.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler