20 Ocak 2017 16:40 | Son Güncelleme: 20 Ocak 2017 16:41

Mahkemeden Lassana Diarra'ya müjde!

Belçika mahkemesi, 2015 yılında Lassana Diarra'nın Charleroi takımına transferini engelledikleri gerekçesiyle Belçika Futbol Federasyonu ve FIFA'yı 6 milyon euro ödemeye mahkum etti.

Belçika mahkemesi tarafından alınan kararla, Diarra'nın transferine fazladan mali yükümlülük getirerek 2015 yılında Charleroi takımında forma giymesini engellediği gerekçesiyle Belçika Futbol Federasyonu ile FIFA'ya toplam 6 milyon euro ceza verildi. Tarafların, karara itiraz edeceği belirtildi.
 
Lokomotiv Moskova'ya 2013 yılında transfer olan ve 4 yıllık sözleşme imzalayan milli oyuncu, Rus temsilcisinde ilk yılını tamamlamasının ardından kontratını tek taraflı feshederek kulüpten ayrılmıştı.
 
Rus temsilcisinden ayrılmasının ardından Lokomotiv Moskova, FIFA'ya itirazda bulunmuştu. FIFA ise itirazı haklı bularak Fransız futbolcunun eski kulübüne 10 milyon euro ödemesine karar vermişti. Bu dönemde Belçika'nın  Charleroi takımıyla görüşen Diarra'nın transferi, FIFA'nın verdiği ceza ve  Belçika Futbol Federasyonunun transferi onaylamaması gerekçeleriyle  gerçekleşemedi.
 
Olayın ardından Fransız futbolcu, FIFA  ve Belçika Futbol  Federasyonuna transferini haksız şekilde engelledikleri gerekçesiyle dava açmış  ve bir sezon kulüpsüz kalmasının ardından 2015 yılında Fransa temsilcisi  Olympique Marsilya ile sözleşme imzalamıştı.

Skorer

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler