24 Eylül 2016 13:24 | Son Güncelleme: 24 Eylül 2016 13:25

ManU'nun zorlu fikstürü Fenerbahçe'ye yaradı

Manchester United 17 Ekim'de Liverpool, 23 Ekim'de Chelsea ile karşılaşacak. Bu iki kader maçının arasında ise Fenerbahçe'yi evinde ağırlayacak.

Ligde Manchester City ve Watford’a kaybeden Manchester United, Avrupa Ligi’ne de Feyenoord yenilgisiyle başlamıştı. Peş peşe gelen kötü sonuçlar sonrası Jose Mourinho ve öğrencileri üzerindeki baskı arttı. Kırmızı Şeytanlar, ligde lider olan ezeli rakibi Manchester City’nin 6 puan gerisinde kaldı. Zor bir dönemden geçen ManU için ekim ayı tam anlamıyla sezonun kaderini belirleyecek!
 
12 günde 4 maç
 
Milli aranın ardından 17 Ekim’de Liverpool’a konuk olacak Manchester United, 3 gün sonra Fenerbahçe’yi ağırlayacak. Hemen ardından ise bu kez Chelsea ile deplasmanda kozlarını paylaşacak. Mourinho ve ekibi için zorlu dönemeç bununla da sınırlı kalmayacak.
 
29 Ekim’de Lig Kupası’nda City ile Manchester Derbisi oynanacak. İngiliz basınına göre Jose Mourinho, bu süreçte kadro seçimi konusunda fazlasıyla zorlanacak. 12 günde 4 kritik maça çıkacak olan Kırmızı Şeytanlar’ın, Fenerbahçe karşısına yedek ağırlıklı bir kadroyla çıkması bekleniyor.
 
‘Yıldızlarını saklayacak’
 

İngiliz medyasında bu konuda yapılan yorumlarda, “12 gün içerisinde ligde iki zorlu deplasmanda Mourinho rotasyon yapamaz. Aksi takdirde şampiyonluk umutları erkenden bitebilir. Lig Kupası’ndaki Manchester City karşılaşması da önemli çünkü ezeli rakibe kısa sürede, evinde iki kez kaybetmek, Mourinho’yu ciddi bir baskı altına alır. Portekizli menacer, Türkler’in karşısına çıkarken büyük ihtimalle bazı yıldızlarını saklamak zorunda kalacak” ifadeleri kullanıldı.
 
1996 zaferi tekrarlanabilir
 
Fenerbahçe, 30 Ekim 1996’da Elvir Boliç’in tek golüyle Manchester United’ın Avrupa Kupaları’nda 40 yıllık iç saha yenilmezliğine son vermişti. Daha sonra Fenerbahçe, Beşiktaş ve Galatasaray; Şampiyonlar Ligi’nde grupta karşılaştıkları ManU’yu, yedek ağırlıklı kadrosuyla çıktığımaçlarda devirmeyi başarmıştı. 20 Ekim’de Old Trafford’da yine benzer bir senaryoya tanıklık edebiliriz.

Sampiy10

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer