26 Nisan 2017 15:34 | Son Güncelleme: 26 Nisan 2017 22:43

Fatih Terim Stadı'nda gol yağmuru sona erdi...

Fenerbahçe, Ziraat Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Medipol Başakşehir ile 2-2 berabere kaldı.

Türkiye Kupası yarı final ilk maçında Başakşehir ile Fenerbahçe karşı karşıya geldi. Mücadeleye Başakşehir, Cengiz Ünder'in golleriyle fırtına gibi bir başlanıç yaptı ancak Fenerbahçe gollere Ozan Tufan ile erken yanıt verdi. Karşılaşmanın 2. yarısında Fenerbahçe'de Hollandalı yıldız Van Persie bu kez sahneye çıktı ve maçın skorunu tayin etti. Bu sonuçla Fenerbahçe rövanş maçı öncesinde avantajı kaptı.

Cengiz Ünder mükemmel başladı

Maçın 7. dakikasında Adebayor'un Fenerbahçe savunmasını dağıtarak gelip vurduğu top sonrasında Volkan'dan dönen topu ceza sahası çizgisi üzerinde alan Cengiz Ünder, sol çaprazdan mükemmel bir plase vuruşla topu ağlara gönderdi.11. dakikada Başakşehir'de Edin Visca sağ kanattan muhteşem getirip içeri ortaladı, genç Cengiz takımının ikinci golünü kaydetti.

Bu kez sahne Ozan Tufan'ın

Mücadelenin 12. dakikasında Başakşehir'in genç kalecisi Faruk, hava topunda Van Persie'den önce yükselip vurdu ama yumrukladığı top kısa düştü. Ozan Tufan'ın sert şutu savunmaya çarparak ağlarla buluştu.

Kjaer sakatlandı

Fenerbahçe'nin başarılı savunmacısı Simon Kjaer sakatlandı ve 23. dakikada yerini Roman Neustadter'e bıraktı. Tecrübeli oyuncu rakibi ile girdiği bir pozsiyon sonrası sekerek oyuna devam etmek zorunda kaldı.

Mahmut Tekdemir korkuttu 

Mücadelenin 32. dakikasında Robin Van Persie ile Mahmut çarpıştı. Başakşehirli futbolcu yerde kaldı. Yerde kalan ve sağlık ekiplerinin oyun alanına girerek müdahale ettiği Mahmut oyundan çıktı. Burnu kanlar içinde kalan Mahmut Tekdemir'in yerine oyuna Samuel Holmen girdi.

Başakşehir direğe takıldı

Karşılaşmanın 39. dakikasında Başakşehir'in sol kanattan paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunda ceza sahasına gönderilen ortaya Epureanu muhteşem yükselerek vurdu, Volkan'ın parmak ucuyla dokunduğu top üst direğe çarparak oyun alanına döndü.

2. yarı iki takım da kontrollü başladı

Oyunun 2. yarısında Fenerbahçe daha fazla topa hakim taraf olarak dikkat çekti. Başakşehir ise 2-1'lik skorun verdiği avantaj ile rakibini sahasında karşılayıp kontraatak bularak rakibine üstünlük sağlamaya çalıştı.

Van Persie skoru eşitledi

Dakikalar 61'i gösterdiğinde Fenerbahçe'de Aatıf'ın pasıyla topla buluşan Şener, çizgiye inerek içeri orta yaptı. Penaltı noktası üzerinde topa kafa vuran Hollandalı yıldız Van Persie beraberlik golünü kaydetti.

Topsuz alanda gerginlik

65. dakikada Eren'le Lens arasında topsuz alanda tartışma yaşandı.  Rakibinin kendisini engellemesine kızan Hollandalı rakibine sert bir hareketle karşılık verdi. Bunun üzerine hakem Mete Kalkavan Lens'e sarı kart gösterdi ve sert bir dille uyardı.

Ozan Tufan tehlikeli geldi

67'de sağ kanattan Lens'le gelişen Fenerbahçe atağında Attamah topu uzaklaştırmaya çalışırken top Ozan'ın arkasında kaldı ve sırtına çarptı. Topu arayan Ozan pozisyonda şut çekmekte gecikince savunma bir kez daha müdahale ederek tehlikeyi önledi. Bu pozisyonun ardından Emmanuel Adebayor oyundan çıktı, yerine Mossoro girdi.

Mücadele başka gol olmayınca karşılaşma 2-2 sona erdi.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler