18 Temmuz 2018 15:18 | Son Güncelleme: 18 Temmuz 2018 15:52

Phillip Cocu: Takım bütünlüğü önemli, zamanla oyun felsefemizi yerleştireceğiz

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, yeni sezon öncesinde sarı-lacivertli takımla ilgili konuştu. İşte Phillip Cocu'nun açıklamaları...

Fenerbahçe Teknik Direktörü Phillip Cocu, yeni sezon öncesinde beIN Sports'a açıklamalarda bulundu.

"TAKIMLA ÇALIŞMAK, GEÇEN YILI İZLEMEKTEN..."

Sarı-lacivertli takımla ilgili konuşan Phillip Cocu, "Takım iyi. Takımla saha içinde ve saha dışında beraber çalışmak, geçen seneki maçları izlemekten daha iyidir. Onları izlemektense onlarla çalışmayı tercih ederim. Takım bütünlüğü anlamında bu çok önemli. Yoğun ve uzun antrenmanlar yaptık. Bu dönemler sezon için çok önemlidir. Şimdi fiziksel olarak çalışıyoruz. Adım adım taktiksel olarak çalışmaya da başlayacağız." dedi.

"HER TEKNİK ADAMIN TARZI FARKLIDIR"

Aykut Kocaman ile kendisinin arasında antrenman anlamında farklar olabileceğini belirten Cocu, "Bence muhakkak böyle farklılıklar olmuştur. Her hocanın tarzı farklıdır diye düşünüyorum. Biz biraz daha farklı çalışıyoruz. Biz 2 haftadır çalışıyoruz. Bu 2 haftada oyun felsefemizi yerleştirmeye çalışıyoruz. Bizim neler istediğimizi daha iyi anladıkları zaman takım da daha iyi seviyeye gelecektir." diye konuştu.

"ŞU ANKİ PLANIMIZ 4-3-3 OYNAMAK"

Fenerbahçe'nin yeni sistemiyle ilgili de açıklamalar yapan Hollandalı teknik adam, "Şu anki planımız 4-3-3 oynamak yönünde. Dizilişimiz bu yönde olacak. Sahaya doğru dağılabileceğimiz bir sistem olacağına inanıyorum. 10 numara ile mi yoksa tek 8 numara ile mi oynarız belli değil. Önemli olan oyun kurarken ne yapmaya çalıştığınızdır. İkinci ve üçüncü bölgede nasıl oynadığınız, oyunu nasıl kurduğunuz önemlidir. Benim futbolculukta da antrenörlükte de çok faydasını gördüğüm bir sistem bu." ifadelerini kullandı.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı