21 Ağustos 2017 11:39 | Son Güncelleme: 21 Ağustos 2017 11:40

Rıdvan Dilmen şaştı bu işe: Uzun zamandır böylesini görmüyordum

Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen, 2-2 biten Fenerbahçe-Trabzonspor maçını değerlendirdi.

Süper Lig'de haftanın maçında Fenerbahçe, Trabzonspor ile 2-2 berabere kaldı. Trabzonspor iki kere öne geçmesine rağmen avantajını koruyamadı ve Kadıköy'de puanlar paylaşıldı. Futbol yorumcusu Rıdvan Dilmen mücadeleyi değerlendirdi.

Dilmen'in ilk yarı açıklamaları şu şekilde:

''Sadece savunarak bu maç bitmez''

Trabzonspor 2. golü bulamazsa kaybeder bugün. Sadece savunarak maçlar bitmez. Trabzonspor çok güçlü bir takım, fakat daha iyi oynamasını beklerdim, sadece savunarak maç bitmez. Daha çok mücadele etmesi lazım.

Fenerbahçe üretken değil

Dirar, sağ forvet değil. 3-5-2'nin sağında oynayabilir. Van Persie çok etkisiz. Fenerbahçe üretken değil. Valbuena'yı daha aktif kullanmaları gerekiyor ki hücumda üretkenlik artsın.

Maç tek taraflı olmaya başladı

Burak'ın sakatlanması Trabzonspor'un hücum gücünü düşürdü. Tek taraflı maç olmaya başladı. Ersun Yanal geçen sezon N'Doye ve Rodallega arasında kararsızdı. Görünen o ki Rodallega 3. tercih olmuş şu anda.

Dilmen'in 90 dakika değerlendirmesi:

''Bu sezon şampiyonluğa 75 puan yetecek''

Uzun zamandır böyle bir başlangıç hatırlamıyorum. 2 haftada 6 puan alan tek takım var. Bu sene her takım birbirini yenebilir.

''Demek ki 1 puan iyi''

90. dakikada Trabzonspor kalecisi Onur zaman geçirmek için ağırdan hareket ediyorsa demek ki Trabzonspor için 1 puan yeterli.

''Derbiler sert ve temaslı olur''

44 tane faul oldu maçta. 28'e 16' oldu. Kartın düşük olduğu bir maç olması beni şaşırttı. Hakem oynatmaya çalışarak güzel bir maç yönetti. Derbiler sert ve temaslı olur. İki takımda temas etmek için sahaya çıktı ve maç güzelleşti.

''Van Persie'den artık vazgeçilmeli''

Her maç öncesi kafamızda bir soru işareti var. Van Persie oynayacak mı? Perşembe kesin oynar diyemiyorum. Artık Soldado hazırlanmalı be ilk 11'e monte edilmeli.

''Fenerbahçe'nin yapması gereken...''

Büyük takım içerde oynarken hücumda aktif olmalı. İnsanlar artık Josef ve Mehmet Topal'ı görmekten sıkıldı. Daha aktif olmak gerekiyor. Büyük takım evinde savunma yapmaz, daha üretken oynayıp sonuca gitmesini bilmesi gerekir.

''Plan ilk yarı bozuldu''

Trabzonspor'un planı 20. dakikada bozuldu. Burak'ın oyundan çıkması ile Trabzonspor'un lehine olan maçta denge değişti. Kontra atağı seven Burak olsa sonuç farklı olabilirdi.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU TOUR OF TÜRKİYE!
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı