25 Ağustos 2016 15:33 | Son Güncelleme: 25 Ağustos 2016 15:34

Riekerink'ten flaş Selçuk İnan açıklaması

Galatasaray Teknik Direktörü Jan Olde Riekerink, basın mensuplarının sorularını yanıtladı.

Galatasaray Teknik Direrktörü Jan Olde Riekerink, Akhisar maçı öncesi basın toplantısında ilginç açıkmalar yaptı. Hollanda'lı hoca bir soru üzerine, "Şampiyon olduğumuzda öyle diyelim." dedi. (Taraftarın Riekerink'i çok sevdiğinin ve Galatasaray taraftarının ona 'Riekerink Bey' demesinin hatırlatılması üzerine...)

Hollandalı teknik adamın sorulara verdiği yanıtlar şu şekilde:

ÖZ ELEŞTİRİ

"Karabük karşısında aldığımız 3 puan için çok mutluyuz. Çünkü bunun için mücadele ediyoruz. Dürüst olmak gerekirse iyi oynamadığımızın farkındayız. Bir sonraki maça daha iyi hazırlanmamız gerekiyor. İlk kez böyle bir negatif performans gösterdik. Şimdi önümüzde Akhisar maçı var..."

"RAKİBİMİZİ ANALİZ ETTİK"

"En ciddi şekilde Akhisar'a karşı hazırlanıyoruz. Akhisar'ın Kayseri maçını izledik. Rakibi analiz ettik. Oyunculara izlediklerimizi ve analizlerimizi anlatıyoruz. Maç maç giderek şampiyonluk hedefine ulaşmak istiyoruz. "

"KULÜBÜN DURUMU ÖNEMLİ"

"Defansif orta saha arayışımız var. Takımın işine yarayacak bir oyuncu çıkarsa fırsatlara açığız. Ama kulübün finansal durumu da önemli, önemli olan Galatasaray'ın çıkarları. Forvet olarak Eren, Berk ve Podolski var. Ama dediğim gibi iyi fırsat çıkarsa değerlendirilebilir."

"MİLLİ ARA CAVANDA'YA YARAYACAK"

"Cavanda hazırlık maçında sakatlık geçirmişti, durumu iyiye gidiyor. Akhisar maçında oynamayacak. milli ara onun işine yarayacaktır. Serdar ise sakatlıktan döndü ve özel program eşliğinde ilerliyoruz. Serdar her gün üzerine koyarak devam ediyor."

"KÖTÜ BİR MARTİN SAHADAYDI"

"Martin Linnes'in bu zamana kadar gösterdiği performanstan memnunum. İyi bir takım oyuncusu. Beşiktaş maçında 120 dakika iyi oynayan bir Martin vardı. Karabük maçında ise kötü bir Martin sahadaydı. Onu biraz uyandırmak istedim. Onunla daha sonra konuştum. İyi oynamadığının farkındaydı."

"TARAFTARSIZLIK BAHANE DEĞİL"

Ligin ilk maçında taraftarsız oynadık. Kötü oynamanın bahanesi sadece bu değil elbette. istatistiklere bakıldığında topla biz oynadık ve rakibi koşturduk. Yüzde 70 topa sahip olduk ama basit top kayıplarından kontra yedik."

"DİARRA'NIN ALTERNATİFİ VAR"

"Akhisar maçında değişik bir kadro sahada olacak. Lassana Diarrra konusunda ise alternatiflerimiz hazır."

"KAZANMAK İSTİYORUZ!"

"Karabük bizden farklı bir futbol oynayan yapıya sahip. Defansif oyunu ön plana çıkarıp kontraya çıktılar. Bizim top kayıplarımızla pozisyona girdiler. Basit top kayıplarının üzerine gitmemiz ve bu hatamızı azaltmamız lazım. Akhisar zor bir maç olacak. Geçen sezon orada kazanmıştık, bu yıl da kazanıp dönmek istiyoruz"

"SELÇUK ÇOK ÖNEMLİ BİR OYUNCU"

"Geniş bir kadromuz var. Hiçbir oyuncu vazgeçilmez değildir. Ama Selçuk'a parantez açmak gerekir. Bizim için önemli bir oyuncu ve kaptanımız. Bireysel yeteneği ve saha içi katkısı yüksek bir oyuncu. Selçuk bu süreçte saha içinde ve saha dışında gösterdiği performans, karakter ve güzel kalbiyle herkese, bana bile yardımcı olan biri. Onun ne kadar önemli bir oyuncu olduğunu bunlarla anlatabilirim. Ama başta da söylediğim gibi herkes değişebilir..."

"ASIL HEDEF ŞAMPİYONLUK"

"Derbilerin taraftar için ne kadar önemli olduğunu biliyoruz. Fenerbahçe'yi deplasmanda tabii ki yenmek isteriz. Hedefimiz her zaman galip gelmek. Ama ana hedefimiz ligde şampiyon olmak."

"DİĞER TAKIMLAR DA SAYGIYI HAK EDİYOR"

"Şampiyonluk için üç büyük takımın anılması normal. Hollanda da PSV, Ajax ve Feyenoord'u söylerler. Beşiktaş ve Fenerbahçe'ye saygımız sonsuz ama diğer takımları da unutmamak gerek. Çünkü zorluklar çıkarabilirler. Bunu Karabük maçında gördük. Türkiye'de diğer takımlar da saygıyı hak ediyorlar."

"RİEKERİNK BEY"

"Şampiyon olduğumuzda öyle diyelim." (Taraftarın Riekerink'i çok sevdiğinin ve Galatasaray taraftarının ona 'Riekerink Bey' demesinin hatırlatılması üzerine...)

AVRUPA'NIN ARTILARI VE EKSİLERİ

"Galatasaray gibi dünya tarafından tanınan bir camianın Avrupa'da mücadele etmesi lazım. Bu takım, taraftar, camia için olumlu. Oyuncular için Avrupa'da oynamak motive aracı, takım için finansal katkı aracı. Bu sene ne yazık ki Avrupa'da değiliz ama bundan artılar ve eksiler çıkartabiliriz. Takımımızla daha fazla antrenman yapacağız, daha fazla dinleneceğiz ve daha az sakatlık yaşayacağız."

İHA/DHA

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU TOUR OF TÜRKİYE!
CANLI DİNLE