23 Kasım 2017 01:00 | Son Güncelleme: 23 Kasım 2017 01:01

Şampiyonlar Ligi'nde gecenin sonuçları!

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin 5. haftasında A, B, C ve D gruplarında 8 karşılaşma oynandı. İşte gecenin sonuçları...

Atletico Madrid'den Roma karşısında kritik zafer!

Atletico Madrid, Şampiyonlar Ligi C Grubu'nda Roma'yı 2-0 yendi ve üst tur şansını son maça taşıdı.

UEFA Şampiyonlar Ligi C Grubu 5. maçında Atletico Madrid, İtalyan temsilcisi Roma ile karşılaştı. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Atletico Madrid, Roma'yı 2-0 yendi.

Atletico Madrid'e galibiyeti getiren golleri 69. dakikada Antoine Griezmann, 85. dakikada Kevin Gameiro kaydetti. Roma'da 83. dakikada Bruno Peres ikinci sarıdan kırmızı kartla oyun dışı kaldı.

Bu galibiyetin ardından Atletico Madrid son maçlar öncesinde puanını 6'ya çıkardı. Roma ise 8 puanda kaldı.

Roma gruptaki son maçında İtalya'da Azerbaycan temsilcisi Qarabağ'ı konuk edecek. Atletico Madrid ise son maçında deplasmanda Chelsea ile karşılaşacak.

 

Bayern kazandı, zirve iddiasını son haftaya taşıdı

Bayern Münih, Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. maçında Anderlecht'i deplasmanda 2-1 yendi.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu 5. hafta maçında Bayern Münih, deplasmanda Anderlecht ile karşı karşıya geldi. İlk yarısı 0-0 sona eren maçta Bayern Münih, Anderlecht'i 2-1 mağlup etti.

Bayern Münih'e zayıf rakibi karşısında galiibyeti getiren golleri 51. dakikada Lewandowski, 77. dakikada Tolisso kaydetti. Anderlecht'in golünü ise 63. dakikada bir dönem ülkemizde de oynayan Sofiane Hanni attı.

Bu galibiyetin ardından Bayern Münih gruptaki puanını 12'ye çıkarırken, Anderlecht puansız son sırada kaldı. Bayern Münih grupta 2. sırada yer alıyor.

Bayern Münih, grubun son maçında sahasında Paris SG'yi konuk edecek. Bu karşılaşmadan çıkacak sonuca göre grubun birincisi ve ikincisi belli olacak.

Anderlecht ise grubun son maçında deplasmanda Celtic ile karşı karşıya gelecek. Anderlecht mücadeleyi en az 3 farkla kazanamazsa, Avrupa Ligi'ne Celtic gidecek.

 

Sporting, Olympiakos'a acımadı! Son maça kaldı

Sporting, Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. hafta maçında Olympiakos'u 3-1 mağlup etti ve üst tur iddiasını sürdürdü.

UEFA Şampiyonlar Ligi D Grubu 5. maçında Sporting, taraftarı önünde Olympiakos ile karşı karşıya geldi. Ev sahibi Sporting, Olympiakos'u 3-1 mağlup etti ve üst tur şansını korudu.

Sporting'e galibiyeti getiren golleri 40. dakikada Bas Dost, 43. dakikada Bruno Cesar kaydetti. Bas Dost 2017'de Sporting formasıyla çıktığı 40. maçında 38 gole ulaşmış oldu. Olympiakos'un golünü 87. dakikada Vadis Odjidja-Ofoe attı. Olympiakos'ta Emenike kadroda yer almadı.

Bu galibiyetin ardından Sporting grupta puanını 7'ye çıkarırken, Olympiakos 1 puanda kaldı ve Avrupa kupalarına veda etti.

Sporting, gruptaki son maçını deplasmanda Barcelona ile oynayacak. Olympiakos ise son maçında sahasında Juventus'u konuk edecek.

 

Paris SG'den Celtic'e 7 gol birden!

Şampiyonlar Ligi'nde Paris Saint Germain, Celtic'i 7-1 mağlup etti.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda Fransız ekibi Paris Saint Germain ile İskoçya temsilcisi Celtic karşı karşıya geldi. Parc des Princes'te oynanan maçta kazanan 7-1'lik skorla ev sahibi Paris Saint Germain oldu.

Celtic, 56. saniyede genç yıldızı Moussa Dembele'nin golüyle maçta 1-0 öne geçti. Ancak Celtic bu golü attığına adeta pişman oldu. Santrayla birlikte oyunun kontrolünü eline alan PSG, Celtic'i adeta sahadan sildi.

Paris Saint Germain'e galibiyeti getiren golleri 9 ve 22. dakikada Neymar, 28 ve79. dakikada Edinson Cavani, 35. dakikada Kylian Mbappe, 76. dakikada Marco Verratti, 80. dakikada Daniel Alves kaydetti. Neymar, Cavani'nin golünde de asist yaptı. 

CAVANI TARİHE GEÇTİ! RONALDO İLE...

Bu arada üst üste 8 Şampiyonlar Ligi maçında da gol atan Edinson Cavani, Real Madrid'in Portekizli ismi Cristiano Ronaldo ile birlikte bunu başaran ikinci futbolcu olarak tarihe geçti. Ayrıca Cavani, PSG'de 216 resmi maçta toplam 151 gol kaydetti.

MOUSSA DEMBELE BİR İLKİ BAŞARDI!

Öte yandan 56. saniyede fileleri havalandıran 21 yaşındaki Fransız futbolcu Moussa Dembele, Şampiyonlar Ligi'nde bu sezon PSG'ye gol atan ilk isim oldu.

ŞAMPİYONLAR LİGİ'NDE EN ERKEN GOLÜ MAKAAY'DAN

UEFA Şampiyonlar Ligi'nin en hızlı golünü Hollandalı futbolcu Roy Makaay attı. Makaay, Alman takımı Bayern Münih'in 7 Mart 2006'da İspanya'nın Real Madrid takımını 2-1 yendiği maçın henüz 10.12'nci saniyesinde gol atarak, bu turnuvanın en hızlı golüne imza koymuş oldu.

PARİS SAİNT GERMAİN EN ÇOK GOL ATAN OLDU

Paris Saint Germain, 5 maç sonrasında 24 gol atarak Şampiyonlar Ligi'nde grup aşamasında en çok gol atan takım olarak tarihe geçti. Bu galibiyetin ardından Paris Saint Germain puanını 15'e yükseltti. Celtic 3 puanda kaldı.

Şampiyonlar Ligi B Grubu'nda son hafta PSG, Bayern Münih'e konuk olacak. Celtic, Anderlecht'i ağırlayacak.

 

Barcelona, Juventus'tan istediğini aldı

Şampiyonlar Ligi'nde İtalyan temsilcisi Juventus ile Katalunya ekibi Barcelona'nın mücadelesinde kazanan çıkmadı. Ancak Barcelona liderliğini garantiledi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda Juventus ile Barcelona karşı karşıya geldi. İtalya'da Allianz Stadı'nda oynanan mücadele 0-0'lık eşitlikle sona erdi.

Barcelona'da Lionel Messi, Juventus karşılaşmasına yedek kulübesinde başladı. Maç boyunca hem Juventus hem de Barcelona gol bulabilmek adına önemli pozisyonlar üretti. Ancak iki takımda topu ağlara göndermeyi başaramadı. Barcelona'da 56. dakikada Gerard Deulofeu'nun yerine Lionel Messi de oyuna girmesine rağmen oyunda denge bozulmadı ve mücadele golsüz beraberlikle bitti.

Bu beraberliğin ardından Barcelona, Juventus'u evinde 3-0 yendiği için ikili averajda üstünlüğü sağladı ve 11 puanla gruptan lider olarak çıkmayı garantiledi. Juventus ise 8 puanla son haftaya girdi.

Şampiyonlar Ligi D Grubu'nda son hafta Juventus, 1 puanı olan Olympiakos'a konuk olacak. Barcelona, 7 puanlı Sporting Lizbon'u ağırlayacak.

 

Basel iddiasını sürdürdü

UEFA Şampiyonlar Ligi A Grubu'nda 5. Hafta karşılaşmalarında Basel'e konuk olan Manchester United, rakibine 1-0'lık skorla boyun eğse de gruptan çıkmayı garantiledi.

İsviçre temsilcisine galibiyeti getiren golü 89. dakikada Michael Lang kaydetti.

Bu sonucun ardından Basel 9 puana yükselerek iddiasını korurken, Manchester United da 12 puanda kaldı.

Mancheter United, gruptaki son maçında sahasında CSKA Moskova'yı ağırlayacak ve bu maçta alacağı en azından bir puanla gruptan lider olarak çıkacak.

 

Devler Ligi'nde diğer gruplarda alınan toplam sonuçlar şöyle;

Salı maçları

Spartak Moskova 1-1 Maribor
Beşiktaş 1-1 Porto
Sevilla 3-3 Liverpool
Napoli 3-0 Shakhtar
Manchester City 1-0 Feyenoord
Monaco 1-4 Leipzig
Dortmund 1-2 Tottenham
Apoel 0-6 Real Madrid

Çarşamba maçları

CSKA Moskova 2-0 Benfica
Karabağ 0-4 Chelsea
Basel 1-0 Manchester United
Anderlecht 1-2 Bayern Münih
PSG 7-1 Celtic
Atletico Madrid 2-0 Roma
Juventus 0-0 Barcelona
Lisbon 3-1 Olympiakos

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
TEK BAŞINA
Cem Dizdar