27 Haziran 2016 18:51 | Son Güncelleme: 27 Haziran 2016 23:24

İtalya, İspanya'yı ezdi geçti!

EURO2016 son 16 turundan İtalya ile İspanya karşı karşıya geldi. Karşılaşma İtalya'nın 2-0'lık üstünlüğü ile sonuçlandı.

EURO2016 2. Turu'nda 'erken final' olarak nitelendirilen maçta İtalya ile İspanya karşı karşıya geldi.

Stade de France'da oynanan ve Cüneyt Çakır'ın yönettiği mücadeleyi 2-0 kazanan İtalya çeyrek finale yükseldi.

İtalya'da galibiyeti getiren goller, 33. dakikada Giorgio Chiellini ve 90+1. dakikada Graziano Pelle'den geldi.

Gök Maviler çeyrek finalde Almanya ile karşı karşıya gelecek.

İSPANYA İSTEDİĞİ OYUNU SAHAYA YANSITAMADI

İlk turda savunma performansı ile alkış alan İtalya, İspanya'ya da göz açtırmadı. Sert İtalyan savunmasını açmayı bir türlü başaramayan İspanya, pozisyon bulmakta zorlandı.

İlk yarı boyunca Buffon'un rahatsız edemeyen İspanya'da, Andres Iniesta'nın dışındaki isimler beklentilerin altında kaldı.



CHIELLINI İTALYA'YI ÇILDIRTAN GOLÜ ATTI

Dikine ve hızlı paslarla İspanya savunmasını rahatsız eden İtalya, aradığı golü 33. dakikada bir defans oyuncusuyla, Chiellini ile buldu.

Ceza yayının hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Eder geçti ve yerden çektiği sert şut kaleci David De Gea'dan geri geldi. Emanuele Giaccherini ile David De Gea arasında kalan top Giorgio Chiellini'ye pas oldu ve o da altı pas içerisinde boş kaleye topu göndererek takımını öne geçirdi.

İSPANYA'DA DEĞİŞİKLİK FAYDA ETMEDİ

İspanya teknik direktörü Vicente del Bosque, ikinci yarıya değişiklikle başladı. Nolito oyundan çıkarken, tecrübeli forvet Aduriz oyuna dahil oldu.

İkinci yarının da ilk 25 dakikalık bölümünde istediklerini yapamayan İspanya'ya karşın, İtalya'da hızlı hücumları gole çeviremedi.



DE GEA İSPANYA'YI UZUN SÜRE MAÇTA TUTTU

İspanya'da mücadelenin ikinci yarısında öne çıkan isim David de Gea oldu. İspanyol kaleci, özellikle 55. dakikada İtalya'nın yakaladığı %100'lük pozisyonda gole izin vermeyerek takım arkadaşlarının moral depolamasını sağladı.

Bu dakikada Graziano Pelle'nin şık pasıyla topla buluşan Eder Martins rakiplerinden süratle sıyrıldıktan sonra kaleci ile karşı karşıya kaldı ve ceza sahası içi hafif sağ çaprazından sert bir şut çekti, ancak kaleci David De Gea gole izin vermedi.

İSPANYA'NIN UZAK ŞUTLARINDA BUFFON BAŞARILI

İtalya'nın kompakt savunma anlayışını geçerek ceza alanına girmeyi başaramayan İspanya, ceza alanı dışından şutlarla gol bulmaya çalıştı. 76. ve 77. dakikalarda iki tehlikeli şut bulan İspanya, kaleci Buffon'u geçemedi.

Önce 76. dakikada sağ kanatta topla buluşan Lucas Vazquez havadan pasını ceza yayı üzerine doğru gönderdi ve o noktada Andres Iniesta topun gelişine sol ayağıyla çok sert bir şut çekti. Gianluigi Buffon son anda topu kornere çeldi. Ardından 77. dakikada bu sefer de Pique çağrazdan şansını denedi, ancak tecrübeli kaleci yine kalesini gole kapattı.

GRAZIANO PELLE UZATMALARDA NOKTAYI KOYDU!

İspanya'ya ceza alanına girme şansını vermeyen İtalya, 90+1. dakikada maça noktayı koyan golü de Graziano Pelle ile buldu.

Hızlı bir şekilde hücuma çıkan İtalya'da sağ kanattan hareketlenen Darmian, ceza alanına yakın bir noktadan ortasını yaptı. Arka direğe iyi hareketlenen Pelle, net bir vuruşla ağları sarstı.

Kalan dakikalarda başka gol olmadı ve İtalya, İspanya'yı saf dışı bırakarak çeyrek finale yükseldi ve Almanya'nın rakibi oldu.

İTALYA 2 - 0 İSPANYA

MS. Karşılaşma sona erdi.

90' GOOOLL!! İtalya, Graziano Pelle ile maçta 2-0'lık üstünlüğü yakalıyor.

90' 90 dakikanın sonuna 4 dk ek süre ilave edildi.

88' Sağ taraftan köşe vuruşu için topun başına Cesc Fabregas geçiyor. Fabregas, ortasını altıpasın önüne doğru gönderiyor ancak o noktada savunma topu ceza sahası dışına uzaklaştırıyor. Uzaklaşan top Pedro Rodriguez'in önüne geliyor. Pedro, sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

84' İtalya üçüncü oyuncu değişikliğini de yapıyor. Matteo Darmian, Alessandro Florenzi'nin yerine oyuna dahil oluyor.

82' İtalya oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Lorenzo Insigne, Eder Martins'in yerine oyuna dahil oluyor.

81' İspanya Milli takımı üçüncü ve son oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Oyuna sonradan giren Aritz Aduriz sakatlanarak oyundan çıkmak zorunda kalırken, Pedro Rodriguez yerine oyuna dahil oluyor.

80' Juanfran, sağ kanattan ortasını arka tarafa doğru gönderiyor ancak o noktada Alessandro Florenzi topu kafasıyla kalecisi Gianluigi Buffon'a indiriyor.

77' Ceza sahası dışı sol çaprazdan Gerard Pique sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor fakat tecrübeli file bekçi Gianluigi Buffon bu pozisyonda da başarılı oluyor.

76' Sağ kanatta topla buluşan Lucas Vazquez havadan pasını ceza yayı üzerine doğru gönderiyor. O noktada Andres Iniesta topun gelişine sol ayağıyla çok sert bir şut çekiyor ancak Gianluigi Buffon son anda topu kornere çeliyor.

75' Aritz Aduriz'in ara pasıyla topla buluşan Lucas Vazquez kaleci ile karşı karşıya kalıyor. Lucas Vazquez altıpasın hemen sağ tarafından şutunu çekiyor top direkten geri geliyor ancak daha öncesinde Lucas Vazquez için ofsayt bayrağı havaya kalkıyor.

70' Jordi Alba, pasını ceza yayı üzerindeki Aritz Aduriz'e atıyor. Aduriz, topun gelişine sol ayağıyla plase bir vuruş yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

65' Maçın bu bölümleri karşılıklı fauller ile geçiliyor.

60' Alvaro Morata ceza sahası dışı sol çaprazından aşırtma bir vuruş dönüyor ancak top farklı bir şekilde kalenin yanından auta çıkıyor.

57' Juanfran'ın sağ kanattan altıpasın önüne doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Aritz Aduriz kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

56' Uzun atılan top sağ kanatta kontrol eden Eder Martins, rakiplerinden sıyrıldıktan sonra ceza sahası içerisine giriyor. Kaleci ile karşı karşıya kalan Eder Martins sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak kaleci David De Gea bu pozisyonda da başarılı oluyor.

55' Graziano Pelle, orta alanda hava topu mücadelesinde rakibi Cesc Fabregas'a faul yapıyor ve sarı kart ile cezalandırılıyor.

54' İtalya ilk oyuncu değişikliği hakkını kullanıyor. Thiago Motta, Daniele De Rossi'nin yerine oyuna dahil oluyor.

52' Ceza sahası dışı hafif sol çaprazdan Cesc Fabregas sağ ayağıyla sert bir şut çekiyor ancak top farklı bir şekilde auta çıkıyor.

51' Ceza sahası dışı sol çaprazından Cesc Fabregas'ın serbest vuruştan gönderdiği ortasını savunma karşılıyor. Penaltı noktası üzerinde havalanan topu Gerard Pique kaleye sırtı dönük bir şekilde şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıyor ve kaleci Gianluigi Buffon'da kalıyor.

50' Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşu sonrasında topla buluşan Cesc Fabregas ortasını altıpas içerisine doğru gönderiyor. Bu noktada müsait pozisyonda Alvaro Morata kafa vuruşunu yapıyor ancak kaleci Gianluigi Buffon iki hamlede topun sahibi oluyor.

49' Leonardo Bonucci'nin elle oynamasından sonra kazanılan serbest vuruş için topun başına David Silva geçiyor. Silva'nın, ön direğe yaptığı ortasını Daniele De Rossi kornere atmayı başarıyor.

47' Sağ taraftan Alessandro Florenzi köşe vuruşunu kullanıyor. Alessandro Florenzi'nin altıpas içerisine gelen ortasını Sergio Ramos uzaklaştıran isim oluyor.

46' İspanya ikinci yarıya oyuncu değişikliği başlıyor. Nolito Agudo oyundan alınırken, Aritz Aduriz yerine oyuna dahil oluyor.

46' Hakem Cüneyt Çakır ikinci yarıyı başlatan düdüğünü çalıyor ve ikinci yarıya İtalya başlıyor.

D.A İlk yarı sona erdi.

45' Karşılaşmada ilk yarının sonuna 1 dakikalık ek süre ilave ediliyor.

41' Nolito Agudo, rakibi Daniele De Rossi'nin ayağına bastığı için sarı kart ile cezalandırılıyor.

40' Sol kanattan İspanya, Nolito Agudo ile köşe vuruşu kullanıyor. Nolito Agudo'nun penaltı noktası üzerine gönderdiği ortasını savunma uzaklaştırıyor.

38' Ceza sahası dışı sağ çaprazından kazanılan serbest vuruşu kullanmak için topun başına geçen David Silva ortasını ceza sahası içerisine gönderiyor ancak herkesi aşan top auta çıkıyor.

33' GOOOLL!! İtalya, Giorgio Chiellini ile maçta 1-0 öne geçiyor. Ceza yayının hemen gerisinden kazanılan serbest vuruş için topun başına Eder Martins geçiyor. Eder'in, yerden çektiği sert şut kaleci David De Gea'dan geri geliyor. Emanuele Giaccherini ile David De Gea arasında kalan top Giorgio Chiellini'ye pas oluyor. Chiellini'de yakın mesafeden boş kaleye şutunu çekiyor ve top filelerle buluşuyor.

29' Köşe vuruşu için topun başına Nolito Agudo geçiyor. Nolito Agudo pasını ceza yayının hemen gerisindeki Andres Iniesta'ya atıyor. Andres Iniesta bekletmeden sağ ayağıyla şutunu çekiyor ancak kaleci Gianluigi Buffon bu şutu kurtarmayı başarıyor.

28' Andres Iniesta'nın pasıyla sol kanatta topla buluşan Jordi Alba yerden sert bir şekilde ortasını yapıyor ancak ön direkte Andrea Barzagli topu kornere atıyor.

26' Sol kanattan Mattia de Sciglio'nun ortasına arka direkte topa iyi yükselen Marco Parolo kafa vuruşunu yapıyor ancak top farklı bir şekilde yandan auta çıkıyor.

24' Mattia de Sciglio, rakibi Cesc Fabregas'ı topsuz alanda formasından çektiği için hakem Cüneyt Çakır tarafından sarı kart ile cezalandırılıyor.

22' Cesc Fabregas'ın pasıyla sol kanatta topla bulaşan Jordi Alba ortasını arka direğe doğru yapıyor fakat bu ortaya kimse dokunamıyor ve top auta çıkıyor.

21' David Silva, sol kanattan pasını ceza yayı içine doğru gönderiyor. Bu noktada Cesc Fabregas şutunu çekiyor ancak top savunmadan geri geliyor.

20' Maçın geride kalan süresine baktığımızda topla oynama yüzdelerinde İtalya'nın üstünlüğü göze çarpıyor.

15' David De Gea'nın uzun gönderdiği topa hareketlenen Nolito Agudo sağ kanatta ofsayta yakalanıyor.

12' Sağ kanattan Alessandro Florenzi ortasını arka direğe doğru gönderiyor. O noktada Marco Parolo topu kafayla altıpasın önüne çeviriyor. Kaleye yakın mesafeden Emanuele Giaccherini rövaşata vuruşuyla şutunu çekiyor. Yan kale direğinden geri gelen topu savunma uzaklaştırıyor ancak daha öncesinde hakem Cüneyt Çakır Emanuele Giaccherini'nin vuruş esnasında Sergio Busquets'e faul yaptığına hükmediyor.

9' Paslaşılarak kullanılan köşe vuruşunun ardından topla buluşan Alessandro Florenzi ortasını ceza sahasına doğru gönderiyor fakat İspanya savunması tehlikeyi uzaklaştırmayı başarıyor.

8' Ceza sahası dışı sol çaprazdan kazanılan serbest vuruş için topun başına Alessandro Florenzi geçiyor. Florenzi'nin, altıpasın sağına doğru gönderdiği ortasına iyi yükselen Graziano Pelle savunmaya rağmen kafa vuruşunu yapıyor ancak David De Gea yerden köşeye giden topu kornere çelmeyi başarıyor.

6' Emanuele Giaccherini pasını penaltı noktası üzerindeki Eder Martins'e doğru gönderiyor. Eder Martins, topun gelişine şutunu çekiyor ancak top savunmaya çarpıp yavaşlıyor ve kaleci David De Gea'da kalıyor.

3' Penaltı noktası gerisinde havalanan topa Graziano Pelle kafa vuruşunu yapıyor ancak zayıf giden bu şutu kaleci David De Gea zorlanmadan kurtarmayı başarıyor.

1' Cüneyt Çakır maçın ilk düdüğünü çalıyor ve mücadeleye İspanya başlıyor.

İŞTE İLK 11'LER  

İTALYA: Buffon, Barzagli, Bonucci, Chiellini, Florenzi, Parolo, De Rossi, Giaccherini, De Sciglio, Eder, Pelle

İSPANYA: De Gea, Juanfran, Pique, Ramos, Alba, Busquets, Fabregas, Iniesta, Nolito, David Silva, Morata

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak