26 Ağustos 2016 13:08 | Son Güncelleme: 26 Ağustos 2016 13:10

UEFA'dan Türkiye'ye Şampiyonlar Ligi şoku!

UEFA, 2018-19 sezonunda İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya'dan 4'er takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'nde yer alacağını açıkladı. Bu durum Türk takımlarının katılımını riske atıyor.

Avrupa futbolunda tüm dengeleri sarsacak ve Türk takımlarını Şampiyonlar Ligi'nin dışında bırakacak bir senaryo gerçek oldu. Avrupa futbolunda söz sahibi olan 4 ülke; İngiltere, İspanya, Almanya ve İtalya UEFA'ya, Devler Ligi'nin formatının değiştirilmesi için yaptığı baskı sonucunu verdi.

4 ülkenin temsilcileri, UEFA ile yaptıkları son görüşmede, bundan böyle kendi ülkelerinden dörder takımın mutlaka Şampiyonlar Ligi gruplarında yer almasını istemişti. UEFA ile yapılan görüşmede sponsorların katkısına dikkat çekilerek, formatın değiştirilmesi istenmişti. Yeni formatta 4 İngiliz, 4 İspanyol, 4 Alman ve 4 İtalyan takımın mutlaka gruplarda yer alması talep edildi. UEFA'nın bu talep üzerine yaptığı toplantı sonucunda, 2018-2019 sezonundan itibaren Devler Ligi arenasında 4 büyük ligden ilk 4 takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi gruplarına gitmesine karar verildi.

Türkiye sınırda!

UEFA'nın aldığı İspanya, İngiltere, Almanya ve İtalya'dan ilk 4 takımın doğrudan Şampiyonlar Ligi'ne gitme kararının ardından Türk takımlarının Devler Ligi'ne gidip gidemeyeceği tartışması ortaya çıktı. 

Bu durumda 4 ülkeden 16 takımın doğrudan katılacağı turnuvada geriye kalan 16 takımın belirlenmesi de yine ülke sıralamasına göre yapılacak. Türkiye, sıralamada 10. sırada yer aldığından dolayı, statü gereği Süper Lig'de şampiyon olan takım doğrudan gruplara kalmaya hak kazanabilecek.

En büyük tehlike!

Türk takımlarının doğrudan gidememesini sağlayabilecek kritik bir durum da ortaya çıktı. Eğer Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi'ni İspanya'dan 2 takımın kazanması halinde, Şampiyonlar Ligi'ne doğrudan katılacak olması Türkiye'nin sınırda olması nedeniyle doğrudan katılıp katılamama şansını etkiliyor. Şöyle ki; 2 İspanyol kulübünün kupa kazanmalarından ötürü doğrudan katılacak olması; ayrıca da ligi ilk 4'te bitiren takımın direkt Devler Ligi'ne gitmesiyle İspanya'dan 6 takım doğrudan bu sahnede boy gösterecek. Bu nedenle diğer ülkelerden direkt katılacak olan takım sayısı 16'dan 14'e düşecek. Türkiye'nin sınırda olmasından ötürü de şampiyon olan takımın direkt gitme ihtimali düşecek. 

Başarı şart!

Ülke bazında UEFA sıralamasında 10. sırada almamız bize büyük bir avantaj sağlıyor. Önümüzdeki sezonlarda alacağımız başarılarda sıralamada 10. sıranın altına düşmezsek, Türkiye'den şampiyon olan takım doğrudan gruplara gitme hakkını korumuş olacak. Sıralamada ülke bazında arkamızdan gelen ülkeler ise İsviçre ve Çek Cumhuriyeti...

Büyük gelir! 

UEFA'nın verdiği bu kararla birlikte sponsorların yatırımlarının da artması sağlanacak. Bu nedenle Şampiyonlar Ligi'nin geliri yükselecek. Eğer UEFA sıralamasında 10. sırayı korursak, ülkemizden gidecek takımlarında gelirin artması nedeniyle alacağı katılım ücretlerinde de büyük bir artış olacak. Bu da takımlarımıza büyük bir avantaj sağlayacak. 

Fanatik

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
GOL YOLLARI
Cüneyt Kaşeler