28 Eylül 2016 11:09 | Son Güncelleme: 28 Eylül 2016 23:38

Beşiktaş, Kiev'i elinden kaçırdı!

Beşiktaş, Şampiyonlar Ligi'ndeki ikinci maçında Dinamo Kiev ile Vodafone Arena'da karşı karşıya geldi. Karşılaşma 1-1'lik skorla tamamlandı.

UEFA Şampiyonlar Ligi B Grubu ikinci hafta maçında Beşiktaş ile Dinamo Kiev karşı karşıya geldi.

Vodafone Arena'da oynanan ve Alman hakem Felix Zwayer'in düdük çaldığı maç 1-1 eşlitlikle sonuçlandı. Beşiktaş 29. dakikada Quaresma'nın frikikten attığı golle 1-0 öne geçerken Dinamo Kiev 65. dakikada Viktor Tsygankov'dan geldi.

Vodafone Arena'da oynanan ilk Şampiyonlar Ligi maçı beraberlikle biterken stadyumdaki ilk golü Quaresma kaydetti.

Bu sonucun ardından Beşiktaş puanını 2'ye, Dinamo Kiev ise 1'e çıkardı.

Grubun diğer maçında Napoli, Benfica'yı 4-2 mağlup ederek puanını 6'ya çıkardı. Benfica ise 1 puanda kaldı.

GÜNEŞ'TEN 5 DEĞİŞİKLİK

Beşiktaş Teknik Direktörü Şenol Güneş, Dinamo Kiev karşısında Galatasaray mücadelesine göre 5 değişiklik yaptı.

Galatasaray maçında ilk 11'de yer alan oyunculardan Oğuzhan Özyakup ve Gökhan Gönül, yaşadıkları sakatlık nedeniyle bugünkü mücadelede kadroda yer almadı.

Savunmanın sağında Gökhan Gönül'ün yerine Andreas Beck, Oğuzhan Özyakup'un yokluğunda hücuma dönük orta sahada Anderson Talisca şans buldu.

Derbi maçında forma giyen Gökhan İnler, yedek soyunurken, savunmanın önünde bu oyuncunun yerine Tolgay Arslan, Atiba Hutchinson ile görev aldı.

Tecrübeli teknik adam, derbi maçta ilk 11'de oynattığı Olcay Şahan'ın yerine Adriano Correia'ya şans verirken, forvette ise Cenk Tosun'u yedek soyundurup Vincent Aboubakar'ı sahaya sürdü.

KALE YİNE FABRI'NİN

Beşiktaş'ın kalesinde son maçlarda olduğu gibi Fabricio Agosto Ramirez görev aldı.

Benfica maçında ilk 11'de şans bulan ancak Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında yedekler arasında yer alan Tolga Zengin, Şampiyonlar Ligi'nin 2. haftasındaki maçta da aynı durumu yaşadı.

Akhisar Belediyespor ve Galatasaray maçlarında kalede görev yapan Fabricio, Dinamo Kiev maçıyla siyah-beyazlı forma altında ilk Avrupa maçına çıktı.

BEŞİKTAŞ BASKILI BAŞLADI

Vodafone Arena'da ilk kez şampiyonlaer Ligi maçına çıkan Beşiktaş, Dinamo Kiev'e karşı maça etkili başladı. Önde baskı yapan temsilcimiz Talisca, Quaresma ve Aboubakar ile etkili olmaya çalıştı.

QUARESMA'DAN TARİHE GEÇEN GOL!

Mücadeleye hızlı başlayan Beşiktaş 29. dakikada Quaresma'nın frikik golüyle 1-0 öne geçti. Vodafone Arena'daki ilk Şampiyonlar Ligi golü Quaresma'dan geldi.

Aboubakar, Dinamo Kiev ceza alanı dışında yerde kaldı. Topun başına Talisca ile birlikte geçen Quaresma, sağ ayağıyla barajın üstünden topu kaleye gönderdi. Barajı aşan top doksan olarak nitelendirilen noktadan ağlarla buluştu. Kaleci Rudko çaresiz kaldı.

Q7 BU KEZ TRİVELA DENEDİ

Beşiktaş'ta ilk yarının en etkili ismi olan Quaresma 37. dakikada bir kez daha gole yaklaştı. Ceza yayı sağ çaprazında topla buluşan Ricardo Quaresma ortasını penaltı noktasına doğru gönderdi. Savunmadan seken topa ceza sahası içi sağ tarafında Andreas Beck müdahale ederek topun tekrar Ricardo Quaresma'nın önüne düşmesini sağadı. Quaresma ceza sahası çizgisi üzerinden sağ ayağının dışı ile vuruşunu yaptı ancak top az farkla dışarı çıktı.

İlk yarı Beşiktaş'ın 1-0 üstünlüğüyle sonuçlandı.

DINAMO KIEV GOLE YAKLAŞTI

İlk yarıyı geride kapatan Ukrayna ekibi ikinci yarıya daha etkili başladı. 57. dakikada Tolgay'ın kaptırdığı topla hareketlenen Garmash iki kez kaleyi denedi, ikisinde de Fabri başarılıydı. Ardından ceza alanında karambol oluştu ve Beşiktaş savunması topu uzaklaştırdı.

...VE KIEV GOLU BULDU

İkinci yarıya etkili başlayan rakibimiz 65. dakikada Tsygankov ile maça eşitlik getiren golü buldu. Sağ kanattan kullanılan serbest vuruşta Sergiy Rybalka ortasını uzak direğe doğru gönderdi. Bu noktaya hareketlenen Victor Tsygankov altıpas alanı içerisinden vuruşunu yaptı ve topu ağlara gönderdi.

BEŞİKTAŞ'TA OYUNCU DEĞİŞİKLİKLERİ

Beşiktaş'ta teknik direktör Şenol Güneş ikinci yarıda oyuna müdahale etti. İlk hamlesini Dinamo Kiev'in eşitlik sayısından sonra Adriano'yu kenara alıp Cenk Tosun'u sahaya sürerek yapan Güneş, ikinci hamlesinde Tolgay Arslan'ı çıkarıp Gökhan İnler'i oyuna aldı. Tecrübeli teknik adam son olarak 85. dakikada Aboubakar'ı kenara alıp Kerim Frei'yi oyuna aldı.

FABRI'DEN KRİTİK KURTARIŞ!

Beşiktaş maçın son bölümünde rakip kalede gol ararken kalesinde net bir pozisyon verdi. Sergiy Rybalka'nın ara pası ile ceza sahası içinde topla buluşan Andriy Yarmolenko yerden vuruşunu yaptı ancak kaleci Fabricio Agosto gole izin vermedi.

TALISCA BU KEZ ATAMADI

Dinamo Kiev'in kaçırdığı golün ardından Beşiktaş kritik bir noktadan frikik kazandı. Benfica maçındaki gibi topun başına Talisca geçti ancak top baraja çarparak kornere çıtkı.

Kalan bölümde başka gol olmadı ve maç 1-1 sona erdi.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
MAÇ GÜNÜ