25 Ağustos 2016 11:00 | Son Güncelleme: 25 Ağustos 2016 11:01

Ata sporlarımız ayağa kalkacak

"850 dönümlük alanda 11 branşta, 3 gün spor şenliği var. 110 at, 185 atlı akrobat, 500'e yakın sporcu, mehteran, kılıç-kalkan gösterileri, konserler olacak. Kültürümüzün unutulmaya yüz tutmuş kültürü ve sporu canlanacak."

Geleneksel sporlarımızı ayağa kaldırmak için kurulan Etnospor Konfederasyonu, en görkemli organizasyonlarından birini Küçükçekmece'de Bezirganbahçe'de düzenliyor. Festivale Türk Cumhuriyetleri'nden sporcu, sanatçı ve davetliler kazanacak. 26 Ağustos Cuma günü açılışı yapılacak olan festival tarihi, Türklerin Anadolu'ya giriş tarihi olan 26 Ağustos 1071 günü yapılan Malazgirt Savaşı ile aynı güne denk geliyor. Açılışın ardından yapılacak sporlarla ilgili Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan, şunları söyledi.

BU DEĞERLERLE GELECEĞE YÜRÜYORUZ

"Bizler son 150-200 yılda bazı değerlerimizden hem uzaklaştık hem uzaklaştırılmak zorunda bırakıldık. Türkiye geleceğe yürüyecekse, bu yitik değerlerini kültürünü kazanmakla yürüyeceğini düşündük. Geçtiğimiz süreçte bize ait olmayan değerlerin bize dayatılmasıyla bir nebze topal bırakıldık ve özgüvenle hareket edemedik. Ne zaman özgüvenli bir duruş sergilemeye çalışsak, baskılarla vesayetlerle karşılaştık... 15 Temmuz göstermiştir ki milletimiz geleceğini kurma azminde olduğunu, kararlılığında olduğunu gösterdi.

KÜLTÜR EMPOZESİNDEN KORUNMALI

Kültürel değerlerimizi çocuklarımızla, gençlerimizle buluşturmak istiyoruz. Bazen bunları çok şekli görüyoruz, sembolik görüyoruz. Ama bugün bunların arkasında ne kadar büyük siyasi empozeler, büyük planlar olduğunu gördüğümüz zaman bu kültürel formların şekilden ibaret olmadığını anlıyoruz. 850 dönümlük alanda 11 branşta, üç gün spor şenliği var. 110 at, 185 atlı akrobat, 500'e yakın sporcu, mehteran, kılıç-kalkan gösterileri, konserler olacak. Türk kültürünün unutulmaya yüz tutmuş kültürü ve sporu canlanacak."

ÜCRETSİZ RİNG

Başkan Bilal Erdoğan, Etnospor Festivali için birçok noktadan etkinlik alanına otobüs kaldırılacağını söyledi. Bilal Erdoğan, metrobüs ve metro istasyonlarından alan en yakın noktalardan ring seferleri düzenleneceğini, etkinlik bitiminde de vatandaşların aynı noktalara ringlerle ulaşabileceğini bildirdi.

Akşam

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ