21 Ocak 2018 10:22 | Son Güncelleme: 21 Ocak 2018 10:24

Bakan Bak'tan doping açıklaması

Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, son 5 yılda 356 sporcuda yasaklı madde tespit edildiğini söyledi.

İhlal yapan bir sporcunun savunma yapma hakkı bulunduğunu vurgulayan Bakan Bak, “Olayın tespitinden sonra konu komisyonumuzun ilgili birimleri tarafından araştırılmaktadır. Karşılaşılan örnekler göstermektedir ki sporcular sportif başarı için yasaklı maddelere yönelmektedir” dedi.
 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, son 5 yılda 356 sporcuda doping tespit edildiğini açıklarken, sporcuları yasaklı maddelerden uzak tutmak için çeşitli bilinçlendirme çalışmaları yaptıklarını söyledi.
 
CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer’in soru önergesini yanıtlayan Bak, doping kontrollerinde, kural ihlalinde bulunan ve hakkında cezai işlem yapılan sporcu sayılarını açıkladı. İhlal iddiasına ilişkin bildirim yapılmasının ardından sporculara savunma yapma hakkı sunulduğunu anlatan Bak, “Bir yasaklı madde ya da yöntem kullanıldığının tespitinden sonra konu tüm boyutlarıyla komisyonumuzun ilgili birimleri tarafından araştırılmaktadır. Karşılaşılan pek çok örnek göstermektedir ki sporcular sportif başarı için yasaklı maddelere yönelmektedir” diye konuştu.
 
Federasyonlara da mesaj vermeyi unutmayan Bakan Bak şöyle devam etti: “Soruşturmalar neticesinde sorumluluğu bulunan sporcular gibi antrenörlerin (eğitimciler) ya da diğer personelin tespit edilmesi halinde bu kişiler hakkında gerekli disiplin süreçleri çalıştırılmaktadır. Ayrıca federasyonların da dopingle mücadele konusunda gerekli hassasiyeti göstermeleri ve üzerlerine düşen sorumlulukları yerine getirmeleri konusunda Dopingle Mücadele Komisyonu kendileriyle işbirliğini her safhada sürdürmekte ayrıca Bakanlığımız ile de gerekli durumlarda koordinasyon sağlanmaktadır.”
 
'Bilinçsiz kullanım var’
 
Bakan Osman Aşkın Bak, sporcuların yasaklı maddeleri bazı durumlarda da bilinçsizce kullandığını söyledi.
 
Dopingle Mücadele Komisyonu tarafından sporculara, her ilacın içerik bilgisi verilmekte olduğunu belirten Bakan Bak, “Sporcuların bilinçsiz olarak yasaklı madde içeren ilaç kullanımları söz konusuysa ve bu kullanım tıbbi uygulamalar kaynaklıysa; gereklilikleri karşılandığı takdirde bu tür kullanımlara yönelik Tedavi Amaçlı Kullanım İzni verilebilmektedir” dedi.
 
(Milliyet)

 

 

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
MIXED ZONE
Ömer Necati Albayrak