26 Ağustos 2016 09:35 | Son Güncelleme: 26 Ağustos 2016 09:36

Etnospor Kültür Festivali başlıyor

ETNOSPOR Konfederasyonu'nun düzenlediği Türk Dünyası Spor ve Kültür Festivali başlıyor.

Küçükçekmece Bezirganbahçe'de başlayacak şölenler 3 gün sürecek. Bugün saat 11:00'deki açılışın ardından tören yürüyüşüyle müsabakalar start alacak. Festivale sadece sportif karşılaşmalar değil, kültürel etkinlikler de çok önemli bir renk katacak.

Geleneksel sporları ayağa kaldırmak amacıyla düzenlenen ETNOSPOR Kültür Festivali, bugün görkemli bir açılışla start alacak. Küçükçekmece Bezirganbahçe'deki törenin açılışı 11:00'de... Açılışın cuma günü olması nedeniyle Cuma Namazı da burada kılınacak... Festivalde ilk gün Oba gezintisi, Kökbörü, Atlı Cirit, Atlı Okçuluk, Aşırtmalı Aba, Şalvar Güreşi, Kuşak Güreşi, Kapışmalı Aba, Kılıç-Kalkan gösterileri, Hedef Okçuluğu, Aşık Oyunları, Mangala ve Mas Güreşleri gibi müsabakalar yapılacak.

MÜTHİŞ MÜCADELE OLACAK!

Ayrıca kültürel etkinlik olarak da Yanan Adam & Atlı Akrobasi gösterileri, Türk Müziği Topluluğu ile Mehteran Gösterisi, Serkan Çağrı Konseri, Geleneksel Çocuk Oyunları, At Binme Etkinlikleri ve Atlı Gösteri var. TV 360 da Festival'den tam 12 saat yayın yapacak.

ÖNCE YAVUZ SELİM SONRA BEZİRGANBAHÇE

Başkan Bilal Erdoğan, haklımızı festivale çağırdı. Geleneksel sporların, sanat ve kültürün yaşatılması ve ayağa kalkması için çok önemli bir adım atıldığını belirten Erdoğan, "Aynı gün (bugün) Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün de açılışı yapılacak. Bu önemli açılışa katılan vatandaşlarımızı da daha sonra ETNOSPOR Kültür Festivali'ne bekliyoruz" diye konuştu.

OTOBÜSLER KALKACAK

ETNOSPOR Kültür Festivali'ne gidecek vatandaşlar için Kadıköy, Çekmeköy, Tepeüstü, Vezneciler, Taksim, Beşiktaş, Sarıyer, Hacıosman, Şirinevler, Esenyurt, Avcılar, Beylikdüzü, Kazlıçeşme'den otobüs var. İnternetten http://etnosporfestivali.com/ulasim/ adresinden detaylı bilgiye ulaşılabilir.

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE