24 Şubat 2017 21:12 | Son Güncelleme: 24 Şubat 2017 21:13

Ferrari yeni Formula 1 aracını tanıttı

Formula 1 takımlarından Ferrari, 2017 sezonunda kullanacağı yeni aracını tanıttı.

Ferrari, İtalya'nın Maranello kasabasındaki tesislerinde yaptığı  tanıtım töreninde, Formula 1 yarışları için tasarladığı 63’üncü arabasını  görücüye çıkarttı.
 
İtalyan basınında yer alan haberlere göre, Ferrari’nin kuruluşunun 70.  yılına atıfta bulunularak, "Sf70H" adı verilen 2017 sezonu arabası, geçen yılki  "Sf-16H" modeline göre Formula 1'deki yeni kurallar dolayısıyla pek çok farklılık  gösterdi.
 
Aracın toplam ağırlığının pilot, içindeki su ve yağ ile 728 kilo  olduğu vurgulanırken, yeni araçta diğer sezonlardaki otomobillere göre kırmızı  rengin daha yoğun kullanıldığı dikkati çekti.
 
"Sf70H"de bulunan 062 numaralı motorda, 2016’da kullanılan jeton  sistemini terk eden Ferrari, bu durumun sezon içinde mekanik parçaların  düzenlenmesinde ve elden geçirilmesinde teknik ekibin elini kolaylaştıracağını  ifade etti.
 
Yeni model araçta tekerlerin de bir önceki modele oranla biraz daha  kalınlaştırıldığı bildirildi.
 
Tanıtımın ardından Ferrari pilotlarından Fin Kimi Raikkonen, basın  önünde ilk test sürüşünü yaptı. Raikkonen’in ardından da Alman Sebastian Vettel,  Fiorano pistine yeni araçla çıktı. İki pilotun test sürüşlerini, Ferrari Başkanı  Sergio Marchionne de izledi.
 
Formula 1'de yeni sezon 26 Mart’taki Avustralya Grand Prix'si ile  başlayacak.

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
12. ADAM
İlker Duralı