21 Kasım 2016 15:23 | Son Güncelleme: 21 Kasım 2016 15:25

Filede yeni başkan Akif Üstündağ

Türkiye Voleybol Federasyonu (TVF) 4. Olağan Genel Kurulu'na tek aday olarak giren Mehmet Akif Üstündağ, başkanlığa seçildi.

Ankara'da gerçekleştirilen genel kurulda, 197 delegeden 129'u oy kullandı.
 
Seçime tek aday olarak giren Mehmet Akif Üstündağ, oyların 128'ini alarak federasyonun yeni başkanı oldu.
 
Mevcut başkan Özkan Mutlugil'in aday olmadığı genel kurulda bir oy geçersiz sayıldı.
 
Divan Başkanlığını Özden Bostan'ın yaptığı kongrede faaliyet ve denetim raporları da ibra edildi.
 
Mehmet Akif Üstündağ'ın başkanlığındaki TVF Yönetim Kurulu'nda şu isimler yer aldı:
 
Alper Sedat Aslandaş, Bahar Mert Üçoklar, Ahmet Göksu, Suat Güler, Ergin Kaya, Metin Mengüç, Suat Baylan, Ayşe Nihan Salkaya, Ersin Yılmaz, Kurtaran Mumcu, Memduh Sayıner, Mümin Altunışık, Zülfikar Gürcan, Necip Sever.
 
BU CAMİANIN EVLADIYIM
 
Üstündağ, genel kurulda yaptığı konuşmada, 10 yıldır TVF yönetiminde etkin görev aldığını, voleybol ailesinin ortak talebi üzerine başkan adayı olduğunu söyledi.
 
Voleybolda ilk defa tek adaylı seçime gidildiğine dikkati çeken Üstündağ, "Bu camianın bir evladıyım, layık olmaya çalışacağım. Olamadığım gün itibarıyla bırakıp gitmesini bilecek bir insanım. Bundan hiç kimsenin şüphesi olmasın." dedi.
 
Üstündağ, her alanda başarının ekip çalışmasıyla meydana geldiğini belirterek, "Bu bilinçle ekip çalışmasını esas alacağım. Önümüzdeki dönemde altyapıya daha çok kaynak ayrılacak. Daha fazla çocuk ve gencimiz voleybolla tanışacak, aktif sporcu sayımız artacak. Antrenör ve hakem eğitimine özel önem verilecek." diye konuştu.
 
Ulusal ve uluslararası organizasyonların her bölgeye götürüleceğinin altını çizen Üstündağ, milli takımların başarısı için de her türlü fedakarlığın yapılacağını kaydetti.
 
Üstündağ, TVF'nin, son dönemde Avrupa Voleybol Konfederasyonu (CEV) ve Uluslararası Voleybol Federasyonunda (FIVB) etkin konunuma geldiğine işaret ederek, şöyle devam etti:
 
"Bu başarıda en önemli pay Özkan Mutlugil'e aittir. Biz kendisiyle birlikte olmaya devam edeceğiz. Çünkü benim can dostum ve yol arkadaşım. Özkan Mutlugiller kolay kolay bulunmaz. Voleybol Federasyonunda yer aldığım sürede birlikte omuz omuza görev yaptığımız tüm arkadaşlarıma da huzurlarınızda teşekkürü bir borç biliyorum. Hepimizin ortak paydası voleyboldur."
 
Teşekkür konuşmasında Özkan Mutlugil'i de kürsüye davet eden Üstündağ, birlik ve beraberlik çağrısında bulundu.
 
Mevcut başkan Mutlugil ise 13 ay önce CEV başkan vekili, ekim ayında da FIVB Yönetim Kurulu'na seçildiğine dikkati çekti.
 
Bu kurullarda Türk voleybolu adına daha faydalı işler yapacağını düşünerek başkan adayı olmadığını dile getiren Mutlugil, "Değerli arkadaşımız Mehmet Akif Üstündağ, uzun süredir çalıştığımız arkadaşımız. Kendisine ve yeni yönetim kuruluna başarılar diliyorum. Yeni yönetime ve başkana tüm birikimlerimle destek olmaya çalışacağım." ifadelerini kullandı.

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ