28 Ağustos 2016 11:16 | Son Güncelleme: 28 Ağustos 2016 11:19

'Geçmişle gelecek Etnospor'da buluşuyor'

Etnospor Festivalini izlemeye gelen Enerji Bakanı Berat Albayrak'tan önemli mesajlar...

Enerji Bakanı Berat Albayrak da festivali izleyenler arasındaydı. Albayrak 360 TV'ye şu değerlendirmeyi yaptı: “Burada muhteşem bir manzara var. Türkiye değişiyor, toplum değişiyor, gelişiyor. Yeni bir Türkiye söylemi içinde geçmişle gelecek buluşuyor. Buradaki manzara da buna hizmet ediyor. Toplum olarak, millet olarak geçmişimizle kaynaştığımız, buluştuğumuz resimlerden birine dahi şahit oluyoruz. Bu organizasyonu gerçekleştiren arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Biz kültürü çok zengin bir milletiz. Uzun zamandır unutmaya yüz tutmuş bir çok kültürel faaliyet yeniden ete kemiğe bürünüyor, hayat buluyor. Her köşede o kadar güzel, kültüre, spora ve geleneklere dayalı faaliyet var. En önemli nokta yeni nesillerin bunu bilmesi. Yayıncı kuruluş olarak sizin verdiğiniz destek başta olmak üzere herkese teşekkür ediyorum.

ÖZGÜVENLİ BİR DURUŞ

15 Temmuz sonrası müthiş bir iklim oluştu. Tarihin şanlı sayfalarından yeniden sayfaya çıkan bir millet olduk. Bunun ekonomik, sosyal. Kültürel ayakları var. Bunun ayaklarından biri de Yavuz Selim köprüsüydü. Dünyaya mesaj niteliğinde önemli bir olaydı. Bunu Türkiye yapabiliyor, yaptı. Bu özgüvenle, bu duruşla bunu ortaya koyduk. Gurur duyulacak bir olay. Cenab-ı Allah kalpleri ve niyetleri bilendir. Kardeşliği ve dostluğu yürekten isteyen bir milletiz. Yarınlar daha güzel."

BİLAL ERDOĞAN: BURADA SİYASET YOK

Dünya Etnospor Konfederasyonu Başkanı Bilal Erdoğan'dan etkinlikle ilgili önemli mesajlar: "15 Temmuz'dan sonra Türk halkı olarak ciddi müştereklerimizin olduğunu gördük. Buradaki etkinliklerin hiçbir siyasi, ideolojik yönü yok. Hep beraber katılım gösterdiğimiz, hep beraber zevk aldığımız, kaynaştığımız etkinlikler bunlar. Sporundan oyunlarına kadar hepsi böyle. Müştereklerimiz üzerinde yoğunlaşalım. Anlaşamadığımız konuları kırılma meselesi yapmayalım, köprüleri atma vesilesi kılmayalım. Onun için kültürel etkinlik, sosyal etkinlik, bir araya gelme, ideolojik bağnazlıklara kendimizi kaptırmadan müştereklerimiz üzerinde zaman geçirme çok önemli. Yurt dışından katılımlar turizme katkı sağlayacak. Özellikle çocukların buraya gelmesini ve kültürümüzü tanımasını istedik. Yüksek bir çocuk katılımının olmasından mutluyum."

Akşam

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer