11 Kasım 2017 23:01 | Son Güncelleme: 11 Kasım 2017 23:02

Hastaneden açıklama! 'Beynin basıncını azaltmaya yönelik bir ameliyat yaptık'

Eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun beynindeki kanama ve buna bağlı artan ödem nedeniyle alındığı ameliyat sona erdi. Ameliyat sonrası hastaneden yapılan açıklamada yoğun bakımda takibin sürdürüldüğü kaydedildi

İHA'da yer alan habere göre olimpiyat ve dünya şampiyonu eski milli halterci Naim Süleymanoğlu'nun beyindeki kanama ve buna bağlı olarak artan ödem nedeniyle alındığı ameliyat sona erdi. Efsane sporcunun ameliyatı yaklaşık 1,5 saat sürdü. Ameliyat sonrasında hastaneden yapılan açıklamada "Beynin sol tarafındaki ödemi arttığını gördük. Bunun üzerine oturup karar verdik ve beynin basıncını azaltmaya yönelik bir ameliyat yaptık. Kendisi şu an yoğun bakımda ve takibe devam ediyoruz." ifadeleri kullanıldı.

28 Eylül'den bu yana Ataşehir'deki bir özel hastanede yoğun bakım ünitesinde tedavi gören ve 6 Ekim'de hastanenin organ nakli bölümü başkanı Prof. Dr. Yalçın Polat ile ekibinin gerçekleştirdiği ameliyatla karaciğer nakli olan efsanevi sporcu, acil ameliyata alınmıştı. Ameliyat, Memorial Şişli Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Bölümü'nden Prof. Dr. Gökhan Akdemir ve ekibi tarafından gerçekleştirildi.

Nakil sonrasında karaciğer fonskiyonları sağlıklı düzeye ulaşan ve nakilden kaynaklanan bir problemi bulunmayan Süleymanoğlu, bir ayı aşkın süredir yoğun bakım ünitesinde tedavi görüyordu. 'Cep Herkülü' lakabıyla bilinen efsanevi sporcunun beyninde, 28 Ekim'de de beyin damarlarında genişlemeye bağlı olarak bir kanama gerçekleşmiş ancak bu kanama daha sonra gerilemiş ve bilinci açılmıştı.

Diğer Haberler

59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA DÖRDÜNCÜ GÜNÜNÜ DSM-FIRMENEICH TAKIMINDAN TOBIAS ANDRESEN KAZANDI
59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU'NDA ÜÇÜNCÜ GÜNÜNÜ POLTİ KOMETA TAKIMI'INDAN GIOVANNI LONARDI KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TUR'UNDA İKİNCİ GÜNÜNÜ ASTANA TAKIMI'NDAN MAX KANTER KAZANDI
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NDA FARKINDALIK İÇİN PEDAL ÇEVİREN TAKIMLAR
CANLI DİNLE
TEKRAR YAYIN
Cem Dizdar