16 Haziran 2017 13:56 | Son Güncelleme: 16 Haziran 2017 14:00

İşitme Engelliler Yüzme Milli Takımı hazır

İşitme Engelliler Yüzme Milli Takımı Başantrenörü Sinan Ölüş, 2017 İşitme Engelliler Olimpiyatları'nda bayrağı göndere çektirmek istediklerini söyledi.

Eryaman'daki Türkiye Olimpiyat Hazırlık Merkezi'nde (TOHM) 2. hazırlık  kampını tamamlayan ekipte, başantrenör Sinan Ölüş, AA muhabirine yaptığı  açıklamada, "Samsun'un ev sahipliğinde düzenlenecek 23. Dünya İşitme Engelliler  Yaz Spor Oyunları'nda iyi bir sonuç alıp bayrağımızı göndere çektirmek istiyoruz.  Hedefimiz Türkiye'yi en iyi şekilde temsil etmek." dedi.

Milli takım kadrosunun henüz netleşmediğini dile getiren Ölüş, "Milli  takım, son kampın ardından belli olacak. Çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor.  Bu ikinci kampımız. 10 gün ara verip  tekrar Ankara'da toplanacağız. Bayram  tatilinden sonra 4. ve son kampı yapıp hazırlıkları tamamlayacağız." diye  konuştu.

Rakiplerin güçlü olduğuna dikkati çeken Ölüş, "Ukrayna, Belarus, ABD,  Almanya, Büyük Britanya gibi çok güçlü ülkeler geliyor. Rakipler zorlu, derece  almak zor ama elimizden geleni yapacağız. Yüzde 30 duyma kaybı olan ve  normallerde de yarışan Reyhan Betül Küçük adlı sporcumuzdan derece bekliyoruz.  Aldığı dereceler oyunların rekoruna yakın dereceler. Bir aksilik olmazsa  kendisinden madalya bekliyoruz." ifadelerini kullandı.

Ölüş, yüzmede Türkiye'nin çok fazla başarılarının bulunmadığını dile  getirerek, şunları söyledi:

"Bu, yüzmenin tamamen bilimsel bir dal olmasından kaynaklanıyor.  Yüzme, antrenman bilimi, fizyoloji, teknik ve uzun süreli bilimsel çalışmaya  dayalı bir spor. Tesis anlamında yeni yeni gelişmeye başladık. Artık her ilde  havuz var. Bundan sonrası uzun ve istikrarlı bir çalışma gerektiriyor. Avrupa'da  100 yıldır her ilde, kasabada havuz var. Onlar uzun yıllardır çalışıyor. Bu  yüzden geriyiz ama bu aşılamayacak bir durum değil. Şu an büyük aşama  kaydediliyor, zamana ihtiyacımız var."

Ölüş, Eryaman TOHM'da imkanların iyi olduğunu belirterek, "Burada  harika bir tesiste kamp yapıyoruz." dedi.

Sporcularla sürekli beraber olduklarını ve iyi imkanlarda kamp  yaptıklarını anlatan Ölüş, "Sporcular odalarıyla havuz arasında 100 metre bile  yürümüyorlar. Gerçekten bu tesiste emeği geçen herkese, bu imkanları bize sunan  devletimize çok teşekkür ederiz." ifadelerini kullandı.

“Motive etmeye çalışıyorum"

Takımın işitme engelli antrenörü Berra Üntez Çetindaş ise eski milli  yüzücü olduğunu dile getirerek, "Sporcuların antrenörleriyle iletişim sıkıntısı  yaşadığını görünce antrenörlük eğitimi alarak bu işe başladım. Daha çok işitme  engellinin bu spora başlaması, iletişim sıkıntısının, başarının ve sporcu  kazanmanın önüne geçmemesi için çalışıyorum." diye konuştu.

Yoğun bir şekilde çalıştıklarını vurgulayan Çetindaş, "Hedefimiz tabii  ki madalya almak. Çok istekli yüzücülerimiz var. Ben hem eski bir yüzücü hem de  bir işitme engelli olarak, onların sorunlarını çok iyi biliyorum. Psikolojik  olarak ne hissettiklerini bildiğim için yardımcı olmaya, motive etmeye  çalışıyorum." ifadelerini kullandı.

Koordinatörlüğünü Zafer Yüksel, yardımcı antrenörlüğünü Umut Haktan  Diner, tercümanlığını ise Müjde Gürbüz'ün yaptığı milli takımda şu sporcular yer  alıyor:

Reyhan Betül Küçük, Meliha Uncuoğlu, Ali Özyalçın, Emre Gürsoy, Cihan  Sarıoğlu, Emirhan Eroğlu ve Enes Yiğit Şenli

 

 

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
GÜN ORTASI