28 Kasım 2016 17:10 | Son Güncelleme: 28 Kasım 2016 17:12

Michael Schumacher, 45 kiloya kadar düştü!

Kayak yaparken başını taşa çarpan ve 3 yıldır hayat mücadelesine devam eden Michael Schumacher, 45 kiloya kadar düştü. Ailesi, tedavi masrafları nedeniyle bazı mülkleri satmaya başladı.

1969 yılında Kerpen'de doğan Alman Micheal Schumacher Jordon ve Reanault ile geçen başarılarını Ferrari ile taşlandırıyor ve Formula1 dünyasını tüm rekorlarını kırarak tarihe adını yazdırıyordu. 2006 yılında tarihin en popüler pilotu seçilen Schumi geride 91 yarış birinciliği, 68 pol pozisyon, 155 podyum,1566 puan,76 en hızlı tur yanında 7 dünya şampiyonluğu bıraktı. Ama bu anlar ve bu efsane kayak yaparken, arkadaşının minik kızını korumak amacı ile  2013'te Alp Dağları'nda büyük bir kaza geçirerek başını kayaya çarptı. O gün bitkisel hayata girdi. Bu gün o kaza üzerinden 3 yıl geçti geride kısıtlı ve pek çok bilinmezli bilgi kirliliği yaratan açıklamalar kalsada bilinen efsane pilotun yaşatılması adına ortaya konan gayret.
 
Kazadan hemen sonra yapılan tedavi Grenoble Hastanesi'nden haziran 2014 tarihine kadar sürdü. Bu sırada harcanan rakam 10 milyon Sterlin olarak açıklandı. Sonra Lozan Üniversite Hastanesi'nde 18 ay kalan Schumacher  taburcu edilerek rehabilitasyon süreci için evine alındı. Burada da yine 12 milyon sterline yakın harcama yapıldı.  
 
2015 Aralık ayında evinde kurulan özel bir kliniğe nakledilen pilot için burada da yaklaşık haftalık 350 bin TL harcanıyor. Bu sürede geride kalan 12 ayda tahmini 5 milyon Sterlin harcandı.  Toplamda şu ana kadar 30 milyon Sterlin'e yakın  harcama yapılan Schumacher'in  avukatı Felix Damm, efsanevi Alman sürücünün yürüyemediğini belirtti. Damm, 2015'in aralık ayında Bunte adlı Alman dergisinde " Schumacher yeniden yürüyebiliyor." şeklinde çıkan bir haberin ise asla doğru olmadığını belirtirken  Schumacher'in tedavisine, evinde İsviçre'de devam edildiğini söyledi. Sızan haberlere göre yakınlarını tanıdığı ama hareket edemiyerek çok kilo kaybı yaşadığı belirtilen efsane pilotun vücut ağırlığını yüzde 25 lik bölümünü yitirdiği ve 45 kiloya indiği vurgulanıyor. Schumi'nin yolundan giden 17 yaşındaki oğlu Mick Formula 4'de babasını gururlandırmayı amaçladığını söylerken, kızı 19 yaşındaki Gina Marıa Ağustos'ta İsviçre'deki bir at etkinliğinde zafere uzandı. Bu yarışmadan sonra karısı Corınna Schumacher mutlu olduklarını söylemekle yetindi. Sağlık giderleri ile maddi anlamda sıkıntı yaşandığı iddaları ise ailenin ve efsanevi pilotun sözcüsü Sabine Kehm tarafından yalanlanıyor. Lakin yakın çevreler bazı değerli mülklerin ailenin elinden çıkarıldığını belirtiyor.

 

(Cnn Türk)

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
NESİNE.COM SAATLERİ