09 Ağustos 2017 14:17 | Son Güncelleme: 09 Ağustos 2017 14:20

Sporda Şiddet Zirvesi toplantısı yapıldı

Trabzon'da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak'ın katılımıyla "Spor Müsabakaları Güvenlik Tedbirleri Toplantısı" yapıldı

 Toplantıda konuşan Bakan Soylu, özellikle 3 maça dikkat çekti. Bakan Soylu, "Üzüntü verici tarafı, özellikle dönem dönem spora siyaset karıştırma konusunda bir takım ideolojik grupların yoğunlaşmasını görüyoruz. Bu son derece spor açısından sakıncalı" dedi.  81 ilin valisinin video konferans yöntemiyle katıldığı toplantıda İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, önemli açıklamalar yaptı.
 
Özellikle 3 maça dikkat çeken Bakan Soylu, "Spor sahaları siyasetin değil, sporun yapılması gereken alan" dedi.  2017-2018 Spor Sezonun başlayacağına dikkat çeken Bakan Soylu, "Bu konuda sporu ana mercekten çıkarmadan hep birlikte meseleye yaklaşmak daha doğru olur. Gerek Spor Kulüpleri, yöneticiler, seyircilerimiz izleyenler, gerekse bu konunun tüm paydaşları açısından önemli bir döneme giriyoruz. Burada 6222 sayılı kanunla bir çok kurum yetkilendirilmiş. Bu yetki çerçevesinde hemen hemen her kurum elinden geleni yapmaya çalışıyor."şeklinde konuştu
 
GENÇLİK VE SPOR BAKANI BAK, "TARAFTARDAN SORUMLU YÖNETİCİLERİ GÖREVE DAVET EDİYORUZ"
 
Gençlik ve Spor Bakanı Osman Bak'da yaptıgı konuşmada şu görüşlere yer verdi:
 
"2017 2018 keyifli bir mücadele temenni ediyoruz. Taraftarlarımızı keyifli müsabakalar için statlara bekliyoruz. Bunu yaparken bizde üstümüze düşeni yapacağız. Taraftardan sorumlu yöneticiler var onların daha aktif çalışması gerekiyor. Her vatandaşa görev düşüyor.
 
Ülkenin spor potansiyeli çok yüksek. Gençleri yönlendirmek gerekiyor. Gençleri spora yönlendirerek daha verimli olmalarını sağlamak istiyoruz. Biz gençlerimize güveniyoruz.Televizyon yorumcusundan kulüp başkanına, insanlara spor camiasındaki herkese görev düşüyor. Bu süreci birlikte yönetmemiz gerekiyor.Tek başına yapılacak bir şey değil. Bu noktada hep birlikte hareket etmemiz gerekiyor. Yeni sezonun tüm spor camiasına hayırlı olmasını temenni ediyorum."

 

 

 

 

Diğer Haberler

2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI ANTALYA’DA BAŞLIYOR
Bülent Uygun'dan flaş öneri: ÇİN KONTENJANI AÇILSIN!
Alem FM 30, Lig Radyo 18 Yaşında!
Taçspor, EMCA üyeliğine kabul edilen ilk Türk spor kulübü oldu
CANLI DİNLE
SÜRMANŞET
Erke Tümer