15 Haziran 2017 19:23 | Son Güncelleme: 15 Haziran 2017 19:24

Türkiye'nin en büyük bowling salonu açılıyor!

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, Samsun'da inşası süren bowling salonunun, Türkiye'nin en büyüğü olacağını kaydetti.

Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları öncesi Samsun'da inşası süren bowling salonunun, Türkiye'nin en büyüğü olacağını kaydetti.

Bakanlıktan yapılan yazılı açıklamada, Akif Çağatay Kılıç'ın, başlatılan tesisleşme hamlesiyle birlikte çok büyük yatırımlar yapıldığına dikkati çekerek, Türkiye'nin uluslararası prestijli organizasyonlara ev sahipliği yapma konusunda bir marka ülke haline geldiğini vurguladığı aktarıldı.

Türkiye'de sportif altyapı anlamında ulaşılmış olunan noktanın, dünyada sayılı ülkelerin ulaştığı bir seviye olduğunu anlatan Bakan Kılıç'ın, "Türkiye'nin alanında en büyüğü olma özelliğine sahip İlkadım Bowling Salonu, ülkemizin altyapı ve tesisleşme anlamındaki başarısını ortaya koyuyor. İnşallah 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'nda da sporcularımız, bu salonda büyük başarılara imza atarak, ay-yıldızlı bayrağımızı dalgalandıracaklar." ifadelerini kullandığı belirtildi.

Açıklamada, Samsun'un temmuz ayında ev sahipliğini yapacağı 23. Yaz İşitme Engelliler Olimpiyat Oyunları'na kısa bir süre kala, 38 kulvarı bulunan, 360 kişilik İlkadım Bowling Salonu'nun inşasında sona gelindiği duyuruldu.

Deneme atışlarına başlanan salonda, ilk olarak 8 Temmuz Cumartesi günü Meclis Turnuvası, sonrasında da Türkiye Bocce, Bowling ve Dart Federasyonunun organize ettiği turnuvaların düzenleneceği ifade edildi.

AA

Diğer Haberler

BİSİKLETİN YAŞAYAN EFSANESİ MARK CAVENDISH, 59.CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU’NA REKOR KIRMAK İÇİN GELİYOR
2024 TÜRKİYE FUTGOLF ŞAMPİYONASI’NIN İKİNCİ AYAĞI: BODRUM CUP
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
59. CUMHURBAŞKANLIĞI TÜRKİYE BİSİKLET TURU 21 NİSAN PAZAR GÜNÜ ANTALYA-ANTALYA ETABI İLE BAŞLIYOR
CANLI DİNLE