Catania’ya polis baskını
İtalyan polisi, Catania Kulübü’ne baskın yaparak başkan ve birçok yöneticiyi tutukladı.
İtalyan futbolunun kanayan yarası şike ile ilgili yeni bir gelişme yaşandı. Birçok kulübün küme düşürülmesine, bazı takımların puanlarının silinmesine, başkan ve yöneticilerin tutuklanmasına neden olan İtalya’daki şike skandallarına bir yenisi daha eklendi.
Serie B’de mücadele eden Catania Kulübü, sabahın erken saatlerinde polis baskınına uğradı. Başkan Antonino Pulvirenti başta olmak üzere kulübün üst düzey yöneticileri CEO Pablo Cosentino ve Mayıs ayında görevi bırakan sportif direktör Daniele Delli Carri ile birlikte dört kişi tutuklandı.
Savcılık tarafından yürütülen soruşturma kapsamında yapılan baskının, Catania yöneticilerinin küme düşmemek için şike yaptığı iddiası ile gerçekleştiği öğrenildi.